Header

banner_top

17/02 (ΓΥΝ/ΚΥΠ) ΑΙΓΕΑΣ-ΒΑΟΛ 47-35

Την ήττα με σκορ 47-35 γνώρισε η γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου από την αντίστοιχη του ΑΙΓΕΑ, στον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου Χίου. Η ήττα αυτή σήμανε τον αποκλεισμό της ομάδας μας από τον τελικό αλλά η εμφάνιση της παρά τις αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει ήταν τέτοια που σίγουρα γέμισε με υπερηφάνεια τους φίλους της. Ο Βούρειος παρατάχθηκε εκτός από τις μακροχρόνιες απουσίες του (Ψώρρα, Ζαχαριάδη, Μουτάφη, Γ. Τσαρούχα) χωρίς και τη Δανάη Συρρή, ενώ από τα μέσα του Α΄ δεκαλέπτου έχασε από τραυματισμό και την αρχηγό του Αγγελική Βουδούρη, ενώ στην επανάληψη η ατυχία κτύπησε και τις Αγγελική Βούλγαρη και Μαριλίτα Φόρου. Έτσι η Μαρία Μονογιούδη βρέθηκε να παλεύει με την ...κόρη της Καλλιόπη Γρηγοριάδου και τις ...εγγονές της από την ομάδα κορασίδων και παγκορασίδων του Βούρειου, από την οποία η 11χρονη Μαρία Σουλίκα έπαιξε τα 3/4 του αγώνα ως βασική play-maker αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Με όλες αυτές τις ατυχίες ο Γιάννης Σαμιώτης είδε την ομάδα του να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα να έχει το προβάδισμα στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του Α΄ ημιχρόνου και να το χάνει μόλις στο τελευταίο "νεκρό" δίλεπτο που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 31-22. Στην επανάληψη τα κορίτσια του ΒΑΟΛ πάλεψαν για να κατεβάσουν τη διαφορά (την έφεραν μέχρι και το -4) αλλά οι συνεχόμενοι τραυματισμοί και οι περισσότερες εναλλακτικές των γηπεδούχων έφεραν το τελικό 47-35 που υπήρξε και η μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα. Πολλά αισιόδοξα μηνύματα από τη σημερινή ελπιδοφόρα εμφάνιση των πιτσιρικιών του Βούρειου που όχι μόνο πάλεψαν το παιχνίδι αλλά κατά διαστήματα ιδιαίτερα στο πρώτο μισό έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα. Συγχαρητήρια στον ΑΙΓΕΑ για τη δίκαιη πρόκρισή του αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στις στιλοβάτες του φετινού ΒΑΟΛ (Μονογιούδη, Γρηγοριάδου, Βουδούρη) και την πιτσιρικαρία που μας γεμίζει με αισιοδοξία για ένα μέλλον αντάξιο των τίτλων και του ονόματος που κουβαλά αυτή η ομάδα. Η Αγγελική Βούλγαρη με 13(2) υπήρξε η παραγωγικότερη σε μια βραδιά που η Μαρία Μονογιούδη (5π.) μάζεψε άπειρα ριμπάουντ και η Καλλιόπη Γρηγοριάδου (6π.) έτρεψε αμέτρητα χιλιόμετρα χωρίς να μειώνεται στο ελέχιστο η προσφροά των υπολοίπων κοριτσιών του Γιάννη Σαμιώτη. Από τον ΑΙΓΕΑ παραγωγικότερη η Φωτεινή Λοΐζου με 11(3). Μπράβο σε όλες για ακόμη μία φορά και τα καλύτερα έρχονται...

Διαιτητές: Συμιακάκης - Αναστασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 31-22, 38-31, 47-35.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής) Λοΐζου 11(3), Άγκο, Καρατζάνου 10(1), Γιοβανάκη 10(2), Παπαδοπούλου 6, Κρουσουλούδη, Καρούση, Φέντισιν 2, Κάβουρα, Γιασεμή, Φιλιππάκη 6, Τριανταφυλλάκη 2.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Χριστοβασίλη, Μονογιούδη 5, Σουλίκα 4(1), Βουδούρη, Βούλγαρη 13(2), Γρηγοριάδου 6, Φόρου 3(1), Χαρίτου - Φραγκάκη, Αναστασάκη 4, Στουπάκη, Νεαμονίτη.