Header

banner_top

12/02 ...ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Με την παραμονή της αποστολής του Βούρειου στην Αθήνα (το βράδυ θα ταξιδέψει ακτοπλοικώς για Χίο) ξεκίνησε η νέα εβδομάδα με την 4η Γιορτή του Χιώτικου μπάσκετ και τα final-4 του Κυπέλλου Χίου να κυριαρχούν στο πρόγραμμά της, ενώ σε αυτό υπάρχουν και 2 αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, σε ένα Σαββατοκύριακο που δεν υπάρχουν αγώνες σε Εθνικό επίπεδο λόγω διακοπής (Απόκρια - Καθ. Δευτέρα).

afisa2018cupΞεκίνημα λοιπόν με το final-4 του Κυπέλλου των Ανδρών. Την Παρασκευή 16/2 ο ΒΑΟΛ Χίου θα φιλοξενηθεί, τυπικά, από τον ΝΟ Θυμιανών στον 2ο ημιτελικό (ΟΜΗΡΟΣ - ΕΝΩΣΗ ο άλλος) του Κυπέλλου Χίου, σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στις 20:00, στο Κλειστό. Στόχος της ομάδας του Παντελή Βούλικα, φυσικά η νίκη και παρουσία σε έναν ακόμη τελικό του θεσμού, καθώς ο ΒΑΟΛ, θυμίζουμε, είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 4 κατακτήσεις τα τελευταία 6 χρόνια από την αναβίωση του θεσμού.

Το Σάββατο 17/2 το πρόγραμμα έχει διπλό αγωνιστικό πιάτο. Στις 17:30 στο Βούρειο η ομάδα παμπαίδων (2004+) του ΒΑΟΛ Χίου υποδέχεται στο Βούρειο την αντίστοιχη του ΝΟ Θυμιανών σε μια αναμέτρηση στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής. Οι πιτσιρικάδες του Παντελή Βούλικα στοχεύουν σε μια ακόμη νίκη και στη συνέχιση της αήττητης φετινής πορείας τους.

Αμέσως μετά (στις 19:30) το ενδιαφέρον μετακομοίζει στο Κλειστό όπου η ομάδα Γυναικών του ΒΑΟΛ Χίου θα φιλοξενηθεί από τον ΑΙΓΕΑ στον έναν (ΑΡΜΟΛΙΑ - ΦΟΒ ο άλλος) από τους 2 ημιτελικούς του φετινού final-4 του Κυπέλλου Γυναικών. Στόχος της ομάδας του Γιάννη Σαμιώτη η πρόκρισή της στον τελικό όσο δύσκολη κι αν κάνουν αυτή την αποστολή οι πολύ σημαντικές απουσίες του Βούρειου.

prosklisi2018

Η Κυριακή 18/2 είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο μπάσκετ και το ενδιαφέρον ξεκινά από νωρίς (12:30) με την εξ αναβολής αναμέτρηση ΦΟΒ - ΒΑΟΛ στην κατηγορία εφήβων (2000+). Ο αγώνας μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του η ομάδα του Βροντάδου θα τερματίσει 1η και ο Βούρειος 2ος στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της ΤΕ Χίου, ωστόσο είναι βέβαιο πως οι αθλητές του Παναγιώτη Καλαμάρη θα παλέψουν για τη νίκη απέναντι στον ισχυρό αντίπαλό τους που ενδέχεται να ξανασυναντήσουν στη συνέχεια των paly-offs της κατηγορίας.

Στις 16:30 στο Κλειστό θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Γυναικών με τους νικητές των ζευγαριών ΦΟΒ - ΑΡΜΟΛΙΑ και ΑΙΓΕΑΣ - ΒΑΟΛ να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Στις 18:00, πάντα στο Κλειστό, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΤΕ Χίου με τις απονομές στους πρωταθλητές και τους πρώτους σκόρερς της περιόδου 2016 - 2017 όπου οι ομάδες και οι αθλητές του ΒΑΟΛ θα λάβουν ιδιαίτερα μεγάλο κομάτι της ...πίτας των διακρίσεων.

Τέλος στις 20:00 η 4η Γιορτή του Χιώτικου Μπάσκετ κλείνει με τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ανδρών όπου οι νικητές των ζευγαριών ΟΜΗΡΟΣ - ΕΝΩΣΗ και ΒΑΟΛ - ΝΟΘ θα διεκδικήσουν την "κούπα".

Καλή επιτυχία στις ομάδες μας και τονίζουμε πως με τη συνεργασία της ΤΕ Χίου, του ΣΕΔΚΑ Χίου, των Κριτών και των ομάδων των final-4, στους αγώνες θα υπάρχει προαιρετικό εισιτήριο με το ποσό να δίδεται σε οικογένεια συμπολιτών μας που δέχθηκε μοιραίο κτύπημα πριν από λίγες ημέρες οπότε η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη.

Καλή εβδομάδα σε όλους...