Header

banner_top

08/02 ...16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝ ΟΨΕΙ

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ανδρών με τη 16η αγωνιστική (3η του Β΄ Γύρου) της οποίας το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

ΛΟΚΡΟΣ – ΕΣΠΕΡΟΣ

ΕΡΜΗΣ – ΧΑΝΙΑ

ΕΣΠ. ΛΑΜΙΑΣ – ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΕΝΤΕΛΗ

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ – ΚΡΟΝΟΣ

ΝΙΚΗ ΑΜΑΡ. – ΟΦΗ

Ρεπό: ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

15day table

 

ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ – ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ντέρμπι στην Αταλάντη καθώς ο ΛΟΚΡΟΣ βρίσκεται 1 μόλις βαθμό πίσω από τον ΕΣΠΕΡΟ Καλλιθέας και θέλει τη νίκη ώστε να επαναλάβει την επιτυχία του Α΄ Γύρου στην Καλλιθέα (78-83), αποτέλεσμα που θα τον βάλει για τα καλά στον …χορό της ανόδου. Το συγκρότημα της Καλλιθέας από την άλλη θέλει να φύγει νικήτρια από την Αταλάντη ώστε να συνεχίσει να είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας με μόλις 2 ήττες (μία από τον σημερινό της αντίπαλο και μία από τον ΒΑΟΛ) και ουσιαστικά μόνη πρώτη στη βαθμολογία (έχει εκτίσει το ρεπό της).

 

ΕΡΧΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ

Ηττημένοι και οι δύο την προηγούμενη αγωνιστική με τους γηπεδούχους να υποκύπτουν στη Χίο και τους φιλοξενούμενους να χάνουν στην παράταση από τον Λοκρό στα Χανιά. Στον Α΄ Γύρο ο ΕΡΜΗΣ είχε φύγει νικητής από την Κρήτη με 78-82 και θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία του ώστε να παραμείνει στα «υψηλά» πατώματα και να συνεχίσει να έχει «υψηλές» βλέψεις. Τα Χανιά από την άλλη δείχνουν ανεβασμένα αλλά δύσκολα θα βρουν την 5η τους νίκη στο πρωτάθλημα στο Σχηματάρι.

 

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Μπορεί πολύς κόσμος να έχει ήδη καταδικάσει τους γηπεδούχους και πραγματικά η βαθμολογική τους θέση να είναι κακή όντας ουραγοί, αλλά όπως έχουν αποδείξει πολλές φορές παλεύουν όλα τους τα παιχνίδια όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος τους. Η ΠΕΝΤΕΛΗ από την άλλη μετά τη νίκη της επί του ΕΣΠΕΡΟΥ Λαμίας επανήλθε, μετά από καιρό, στο δρόμο των επιτυχιών και δεν σκέπτεται τίποτα άλλο εκτός από το διπλό ώστε να παραμείνει στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Στον Α΄ Γύρο η ΠΕΝΤΕΛΗ είχε επιρκατήσει άνετα στο γήπεδό της με 88-70.

 

ΑΕΕ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δυνατό ματς στη Χαλκίδα όπου η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ καίγεται για βαθμούς ενώ ο ΚΡΟΝΟΣ θέλει τη νίκη για να συνεχίσει να διατηρεί επαφή με το γκρουπ των πρωτοπόρων. Η παρέα του Γκιζόγιαννη ξέρει πως όσο δύσκολο κι αν ακούγεται πρέπει να καταβάλει τον σκληροτράχηλο ΚΡΟΝΟ στην έδρα της καθώς οι 4 νίκες δεν της εξασφαλίζουν σωτηρία έστω κι αν αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από την κόκκινη γραμμή. Ο ΚΡΟΝΟΣ από την άλλη έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη μιας πιθανής νίκης να ξορκίσει και το φάντασμα των κακών εκτός έδρας εμφανίσεών του. 79-62 είχε επικρατήσει ο ΚΡΟΝΟΣ στον Α΄ Γύρο.

 

ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΟΦΗ

Κι άλλο ματς που μοιάζει με το προηγούμενο καθώς οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τη νίκη ενώ οι φιλοξενούμενοι που χάνουν ισχύ μακριά από το σπίτι τους θέλουν το δίποντο ώστε να μην απομακρυνθούν εντελώς από την γκρουπ των ομάδων που προπορεύεται. 73-48 είχε λήξει ο αντίστοιχος αγώνας στον Α΄ Γύρο με τους Κρητικούς να κάνουν περίπατο καταγράφοντας τότε την 3η νίκη τους σε 3 αγώνες. Η ΝΙΚΗ που προέρχεται από ρεπό το οποίο την έχει φέρει πίσω στη βαθμολογία γνωρίζει πως πρέπει να πάρει τον αγώνα καθώς οι ευκαιρίες για συγκομιδή βαθμών ολοένα και λιγοστεύουν…

 

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ

Με την αναπόληση της σπουδαίας νίκης με 79-77 στην παράταση, ο ΒΑΟΛ Χίου θα ταξιδέψει στη Λαμία με πλήρη επίγνωση της δύσκολης αποστολής του. Ο ΕΣΠΕΡΟΣ πέρα από την αναμφισβήτητη δυναμική του έχει και πολύ ισχυρό κίνητρο καθώς παρά την ήττα του την περασμένη αγωνιστική στην Πεντέλη, βρίσκεται σε …τροχιά ανόδου και θα διατηρηθεί εκεί μόνο όταν παιχνίδια όπως το συγκεκριμένο τελειώνουν με νικήτρια την ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη. Ο Παντελής Βούλικας από την άλλη ξέρει πως η ομάδα του μόνο κέρδη μπορεί να έχει από μια καλή εμφάνιση στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και ό,τι καλύτερο προκύψει από αυτή. Κίνητρο για τους Πρωταθλητές Αιγαίου σαφώς υπάρχει καθώς ο δρόμος για την παραμονή είναι ακόμα μακρύς και δύσβατος ενώ φυσικά υπάρχει πάντα η «ρετσινιά» που χαρακτηρίζει τον Βούρειο ως ομάδα έδρας και μόνο που δεν έχει καμία τύχη στις εκτός έδρας προκλήσεις. Με παρακαταθήκη 7 νικών (και 7 ηττών) θα ταξιδέψει στη Λαμία ο Βούρειος με στόχο να φανεί ανταγωνιστικός στον ισχυρό και φιλόδοξο ΕΣΠΕΡΟ και από κει και πέρα ότι καλό μπορεί να συλλεχθεί καλοδεχούμενο.