Header

banner_top

07/01 (ΑΝΔΡ) ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ - ΒΑΟΛ 68-67

Μεγάλη ευκαιρία για τη 2η εκτός έδρας και 6η του συνολικά, έχασε στα Χανιά ο ΒΑΟΛ Χίου. Ο Βούρειος ηττήθηκε με 68-67 χάνοντας για πρώτη φορά φέτος αγώνα που πάει στον πόντο. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα ξεκίνησε νωθρά και επέτρεψε στους γηπεδούχους, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, να πάρουν τα ηνία του αγώνα, στηριζόμενοι στη μεγάλη περιφερειακή τους ευστοχία (9 τρίποντα στο Α΄ ημίχρονο). Με αμυντικά κενά και τον Βούρειο να δείχνει πως δεν μπορεί να ακολουθήσει το σκληρό (με την ανοχή των διαιτητών) παιχνίδι των γηπεδούχων η διαφορά έφτασε στο +13 για να κλείσει στο ημίχρονο στο 48-37. Στην επανάληψη, ως συνήθως, ο ΒΑΟΛ βελτίωσε αισθητά την αγωνιστική του εικόνα τόσο αμυντικά (δέχθηκε συνολικά μόλις 20π. στο Β΄ ημίχρονο) όσο και επιθετικά, καθώς Μπουμπάρης και Τσουρής οδήγησαν την αντεπίθεση με μεγάλη συμμετοχή από όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Έτσι με τα τρίποντα των γηπεδούχων να έχουν μειωθεί στο 1 και τους πόντους τους να προέρχονται κυρίως από ελεύθερες βολές (9π στους 20π. του 2ου ημιχρόνου|) ο Βούρειος όχι μόνο ισοφάρισε αλλά μπήκε και στη θέση του οδηγού με +3 στα τελευταία κρίσημα λεπτά παγώνοντας το αχανές Κλειστό του Κλαδισού. Στα τελευταία δευτερόλεπτα κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και μια - δυο ολιγορίες στην άμυνα έφεραν μπροστά τον ΑΟΚ 8 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Στην τελευταία επίθεση ο Βαγγέλης Τσουρής δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στον Βούρειο με δύσκολη προσπάθεια για 3ποντο (είχε προηγηθεί αυστηρό φάουλ του Ανδρουλάκη στον Αράπη που ευστόχησε στη 1 από τις δύο βολές) κι έτσι φτάσαμε στο τελικό 68-67. Στα θετικά του αγώνα ο αυξημένος χρόνος του Μιχάλη Γεωργαντά που δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, η πολύ καλή αντίδραση και ανατροπή του σκορ στο β΄ μέρος και ο επιθετικός πλουραλισμός. Στα αρνητικά το πολύ κακό ξεκίνημα για ακόμη ενα εκτός έδρας αγώνα, η έλειψη καθαρού μυαλού στα κρίσημα σημεία καθώς και η αδυναμία στον τομέα των ριμπάουντ. Πλέον ο ΒΑΟΛ, μόλις ολοκληρώσει την επιστροφή του στη Χίο (την Τρίτη δηλαδή) στρέφει την προσοχή του στον Κυριακάτικο αγώνα με τον ΕΣΠΕΡΟ Καλλιθέας (Κυρ. 14/1 - 16:00 - Κλειστό) ώστε να αναζητήσει την 6η φετινή του νίκη (είναι στο 5-5 πλέον) που έχασε στο παρα πέντε σήμερα, απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Κατσούρη. Μέχρι τότε καλή επιστροφή από τα Χανιά και ραντεβού την Κυριακή στο Κλειστό, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Α΄ Γύρου.

Διαιτητές: Καλαϊτζάκης - Λαζαρίδης.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 48-37, 58-54, 68-67.

ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ (Θεοδωράκης): Παπαδάκης, Κουτσαυδής, Αλεξίου 8 (1), Υφαντόπουλος 2, Σαράντης 6 (1), Μπαγάκης 6 (2), Πούρος, Σκαμνάκης 5 (1), Αράπης 13 (4), Αδοντάκης 13, Τασιούδης 9 (1), Κοντογιάννης 6.

ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΑΟΛ ΧΙΟΥ (Βούλικας - Συμιακάκης): Μπούμπαρης 11, Σαμιώτης 8, Ανδρουλάκης 9 (1), Σουλίκας 4, Γεωργαντάς 2, Αγγελίδης 5, Καραφάντης, Τσουρής 13 (2), Νακόπουλος, Τρόβας 7 (1), Βούτας, Κωνσταντινάκος 9 (3).