Header

banner_top

20/12 (ΚΥΠ) ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ

cup18b

Το περασμένο Σάββατο 16/12 διευθετήθηκαν και οι τελευταίες εκρεμμότητες αναφορικά με τα φετινά final-4 του Κυπέλλου Χίου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της 4ης Γιορτής του Χιώτικου Μπάσκετ που θα γίνει το τριήμερο 16 - 18/2/2018 στα Καμπόχωρα.

Στους Άνδρες ΒΑΟΛ, ΟΜΗΡΟΣ, ΝΟΘ και ΕΝΩΣΗ είναι οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν στο final-4. Ο Βούρειος απέκλεισε διαδοχικά τον ΦΟΒ στην προκριματική φάση και το Σάββατο πέρασε και το εμπόδιο του ΚΟΦΙΝΑ και συνεχίζει το απόλυτο παρουσιών σε final-4 με 4 στα 4 ρεκόρ που κατέχει, φυσικά και ο ΟΜΗΡΟΣ. Η ομάδα της Καλλιμασιάς κατέχει και το απόλυτο (6 στους 6) παρουσιών σε τελικούς Κυπέλλου από την αναβίωση του θεσμού. Ο ΒΑΟΛ είναι μπροστά σε κατακτήσεις με 4 Κύπελλα ακολουθούμενος από την ΝΟΧ με 3, και τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Αρμολίων, ΙΩΝΕΣ και ΟΜΗΡΟ από 1. Τα φετινά ζευγάρια των ημιτελικών είναι ΝΟΘ - ΒΑΟΛ και ΟΜΗΡΟΣ - ΕΝΩΣΗ οπότε το σύνηθες ζευγάρι των τελικών (5 φορές στις 6 διοργανώσεις) ΟΜΗΡΟΣ - ΒΑΟΛ είναι αρκετά πιθανό.

Στις Γυναίκες ΒΑΟΛ, ΦΟΒ και ΑΙΓΕΑΣ είχαν προκριθεί χωρίς αγώνα, μετά από κλήρωση κι έτσι η μοναδική εκρεμμότητα αφορούσε στην αναμέτρηση ΕΝΩΣΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Η ομάδα των Αρμολίων επικράτησε με 37-42 και έγινε η 4η ομάδα που πήρε το εισιτήριο. Tα ζευγάρια των ημιτελικών είναι ΒΑΟΛ - ΑΙΓΕΑΣ και ΦΟΒ - ΑΡΜΟΛΙΑ με τον νικητή του 2ου ζευγαριού να φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό. Στις κατακτήσεις του Κυπέλλου Χίου στις Γυναίκες ο ΑΙΓΕΑΣ έχει 2 τίτλους και ο ΒΑΟΛ 1 κύπελλο.

Αναφορικά με το Κύπελλο λοιπόν ραντεβού 16 - 18 Φεβρουαρίου στα Καμπόχωρα με τον ΒΑΟΛ Χίου να συνεχίζει ακόμα ένα ρεκόρ, όντας η μοναδική ομάδα που είναι πάντα παρούσα σε final-4 τόσο με την Ανδρική όσο και με τη Γυναικεία της ομάδα.