Header

banner_top

10/12 (AΝΔΡ) ΒΑΟΛ - ΠΕΝΤΕΛΗ 69-82

vaol penteli1

Η ΠΕΝΤΕΛΗ έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε από την Χίο καθώς το απόγευμα της Κυριακής επιβλήθηκε του ΒΑΟΛ με 69-82 στο κατάμεστο για άλλη μια φορά Κλειστό. Οι πρωταθλητές Αιγαίου δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην υπεροπλία της Αθηναϊκής ομάδας μέσα στη ρακέτα και κυρίως δεν είχαν αντίδοτο για τα απίστευτα ποσοστά ευστοχίας των φιλοξενουμένων από την περιφέρεια (9/12 τρίποντα προλάβαμε να μετρήσουμε μόνο στο Α΄ μέρος (!)). Ο Βούρειος ξεκίνησε καλύτερα και μέχρι τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά στο σκορ καθώς κάλυπτε με τρικ την τεράστια απουσία του πύργου του Λεωνίδα Μπουμπάρη (φοιτητικές υποχρεώσεις - καλή επιτυχία απ' όλους μας Λεώ). Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου η ΠΕΝΤΕΛΗ είχε προσπεράσει με 21-24 καθώς πέρα από τα προαναφερώμενα πλεονεκτήματά της είχε πάρει το 1/4 των πόντων της από βολές, καθώς από το 3ο λεπτό ο ΒΑΟΛ είχε συμπληρώσει 4 ομαδικά. Στο 3ο δεκάλεπτο η άμυνα προσπάθησε να περιορίσει την δράση των ψηλών της ΠΕΝΤΕΛΗΣ, αλλά η ...Κερκόπορτα άνοιξε από τη γραμμή του τρίποντου (9/12 επαναλαμβάνουμε) οπότε και κρίθηκε ουσιαστικά το αποτέλεσμα (33-51 σκορ ημιχρόνου). Στην επανάληψη η ομάδα της Χίου προσπάθησε να εξαπολύσει την ύστατη αντεπίθεσή της αλλά οι φιλοξενούμενοι με την ψυχολογία στα ύψη έβρισκαν λύσεις και έφτασαν δίκαια στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Μάκης Αγγελίδης (18π.) ηγήθηκε της επιθετικής γραμμής του ΒΑΟΛ συνεπικουρούμενος από τους Βαγγέλη Τσουρή (14π.) και Γιάννη Σαμιώτη (11π.). Ιστορική ημέρα για τον 16χρονο Γιώργο Χριστοβασίλη που πάτησε πρώτη φορά παρκέ Εθνικής Κατηγορίας. Από του νικητές ξεχώρισε ο Μαλούκος με 24π. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα ολοκληρώνει το 2017 στη Γ΄ Εθνική με ρεκόρ 5 νίκες και 4 ήττες, καθώς την επόμενη 10η αγωνιστική εκτίει το ρεπό της (θα αγωνιστεί με τον ΚΟΦΙΝΑ το Σάββατο στις 19:30 για το Κύπελλο Χίου). Μια βαθμολογική συγκομιδή που μας φέρνει εντός στόχων έστω κι η σημερινή ήττα μας στεναχώρεσε καθώς απωλέσαμε το αήττητο της έδρας μας... Άλλωστε για μια ομάδα που πέρυσι τέτοια εποχή τερμάτιζε 3η στον Α΄ Γύρο της Α΄ Χίου το να βρίσκεται 12 μήνες μετά στην αντίστοιχη θέση στη Γ΄ Εθνική, αν μη τι άλλο δεν είναι και λίγο πράγμα... Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας που για άλλη μια φορά στάθηκε στο πλευρό μας και απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των φιλοξενουμένων μας και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο κρίσημο παιχνίδι της 7ης Ιανουαρίου 2018 που θα μας βρει (μετά από μια μικρή Οδύσσεια) στα Χανιά...

Διαιτητές: Καμήτσος - Μακρόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 33-51, 49-70, 69-82.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Τσουρής 14, Αγγελίδης 18, Σαμιωτης 11, Βούτας 2, Γεωργαντάς 3, Τροβάς 7(1), Ανδρουλάκης 3(1), Καραφαντής 3(1), Νακόπουλος 2, Χρισοβασίλης, Κωσταντινάκος 3(1),Σουλίκας 3.

ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (Χαρτοματσίδης - Κιτσούλης) Παπανδρέου 16(2), Νάσσης, Ντάνιας, Γεωργακόπουλος 6(1), Λίτσο 7(1), Αποστολόπουλος 13(4), Κωσταντακός , Νταντλης 2, Νικηφοράς 3, Μούλας 8(1), Μπίγκος , Ζαλτουρίδης 3(1), Μαλούκος 24.

 

Για τις δηλώσεις των προπονητών μετά τον αγώνα πατήστε ΕΔΩ