Header

banner_top

17/11 ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ...ΝΙΚΗ

Τη ΝΙΚΗ Αμαρουσίου θα αντιμετωπίσει ο ΒΑΟΛ Χίου στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής την Κυριακή 19/11, στις 15:30 στο 3ο ΓΕΛ Κοκκινιάς (Μ. Αλεξάνδρου 125 & Ασημακοπούλου, Μαρούσι). Η ομάδα του Αμαρουσίου έχει συγκομιδή, μέχρι στιγμής, . μετά τη νίκη της επί της ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ στην πρεμιέρα και τις ήττες της από ΟΦΗ, ΚΡΟΝΟ και ΠΕΝΤΕΛΗ, ενώ έχει εκτίσει το ρεπό της. Η ΝΙΚΗ ιδύθηκε το 1991 και χρώματά της είναι το μπλε και το κόκινο.

...Κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-11 η ομάδα του Αμαρουσίου συμμετείχε στα play-off της Α' Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α. Πετυχαίνοντας 3 νίκες επί του Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων έλαβε το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου στη Γ' Εθνική Κατηγορία από κοινού με την πρωταθλήτρια ομάδα της χρονιάς.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2011-12 έλαβε για πρώτη φορά μέρος στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 2ου Ομίλου Νότου. Τη σεζόν 2012-13, πάντα στην ίδια κατηγορία, τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου της, έχοντας συλλέξει 15 νίκες και 7 ήττες, ενώ και την επόμενη σεζόν 2013-14 τερμάτισε εκ νέου στην 3η θέση, χάνοντας την άνοδο στην Β' Εθνική την προτελευταία αγωνιστική. Έχοντας συγκεντρώσει 18 νίκες και 6 ήττες, διαγωνίστηκε σε αγώνα κατάταξης εναντίον του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, ομάδας που κατέκτησε την αντίστοιχη θέση του άλλου Ομίλου Νότου, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 62-76.

Την αμέσως επόμενη σεζόν 2014-15, η Νίκη Αμαρουσίου ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα από την 4η θέση και μετά τις ανακατατάξεις στις Εθνικές κατηγορίες πανηγύρισε την Άνοδο στη Β' Εθνική, στη μεγαλύτερη στιγμή της Ιστορίας της. Έτσι, στην ιστορική σεζόν 2015-16, η Νίκη αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, απέναντι σε μερικές απ' τις ιστορικότερες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο μεγάλος Πανιώνιος, ο Παπάγος, ο Αμύντας, ο Ιωνικός Νικαίας και το Ηράκλειο... (πηγή ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ).

Την περυσινή περίοδο 2016 - 2017 "σώθηκε" την τελευταία αγωνιστική μετά την εκτός έδρας νίκη της επί του ΑΡΗ Νκαίας και την επίσης εκτός έδρας επικράτηση του ΛΟΚΡΟΥ επί της ΑΕ Σαντορίνης που υποβιβάσθηκε. Τη φετινή περίοδο ξεκίνησε με προπονητή τον Γιάννη Τσακίρη ο οποίος μετά την 4η αγωνιστική αντικαταστάθηκε από τον Θοδωρή Καλλιώρα. Η ΝΙΚΗ διαθέτει ιδιαίτερα δυνατή ομάδα με αρκετές αξιόλογες μονάδες. Πρώτος σκόρερ της είναι ο Κυπριτζόγλου, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν πολλοί ικανοί αθλητές μεταξύ των οποίων οι Δανάς (με θητεία στην Α1 με τον ΚΟΛΟΣΣΟ), Ντέντα, Κουκάκης, Αρναουτάκης κ.α. Η ΝΙΚΗ Αμαρουσίου εδρεύει στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριου Κοκκινιάς του 3ου ΓΕΛ Αμαρουσίου που βρίσκεται στην γωνία της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και στον πεζόδρομο Ασημακοπούλου στο Μαρούσι. Ο αγώνας ΝΙΚΗ Αμαρουσίου - ΒΑΟΛ Χίου ξεκινάει στις 15:30, την Κυριακή 19/11 και θα τον διευθύνουν ο κ. Λαμπίρης και ο κ. Μαρινάκης του Συνδέσμου Αχαΐας.