Header

banner_top

01/09 ...ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

cup18Την Τετάρτη 30/8 πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις του Κυπέλλου Χίου, τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες για την αγωνιστική περίοδο 2017 - 2018 της ΤΕ Χίου.

Στο κύπελλο Ανδρών, όπου ο ΒΑΟΛ Χίου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ο Βούρειος κληρώθηκε στον Α΄ Γύρο με αντίπαλο τον ΦΟΒ. Στη συνέχεια ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει τον ΚΟΦΙΝΑ με τον επικρατέστερο να περνάει στο final-4 του θεσμού, εκεί όπου στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή των ζευγαριών ΠΙΤΥΟΣ - ΑΙΓΕΑΣ και ΝΟΘ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ο έταιρος ημιτελικός του final-4 θα βρει αντιμέτωπους τον νικητή των αναμετρήσεων ΙΩΝΕΣ με ΝΗΡΕΑ ή ΟΜΗΡΟ και ΠΥΡΣΟΣ με ΛΙΘΙ ή ΕΝΩΣΗ. Πολυνίκης του θεσμού ο ΒΑΟΛ Χίου με 4 τρόπαια και ακολουθούν ο ΝΟΧ (3) και από ένα οι ΟΜΗΡΟΣ, ΙΩΝΕΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Αρμολίων (το παρθενικό την περίοδο 1989 - 1990). Στη ...σύγχρονη εποχή απόλυτο ρεκόρ τελικών κατέχει ο ΟΜΗΡΟΣ με 6 παρουσίες ενώ και ο φετινός στόχος του 7 στα 7 είναι εφικτός καθώς η κλήρωση φαντάζει ιδιαίτερα ευνοϊκή για την ομάδα της Καλλιμασιάς. Ο ΒΑΟΛ Χίου ακολουθεί σε παρουσίες σε τελικούς καθώς έχει δηλώσει "παρών" στους 5 από τους 6 της νέας χιλιετίας ενώ διατηρεί και το καλύτερο ποσοστό επιτυχίας με 4 στα 5 τρόπαια. Το φετινό final-4 θα διεξαχθεί στα Καμπόχωρα όπου ο Βούρειος σήκωσε την κούπα την περίοδο 2013 - 2014 (στο Κλειστό τα υπόλοιπα 3 τρόπαια) όντας και πάλι στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι την 6ετία 2011 - 2017, στο Κύπελλο Ανδρών, ο ΒΑΟΛ έχει γνωρίσει μόλις 2 ήττες, από ομάδες μάλιστα που κατέκτησαν το τρόπαιο (το 2012/13 από τους ΙΩΝΕΣ στους προημιτελικούς και το 2015/16 από τον ΟΜΗΡΟ στον τελικό.

Στις Γυναίκες στο φετινό final-4 προκρίθηκαν χωρίς αγώνα οι ΑΙΓΕΑΣ, ΒΑΟΛ και ΦΟΒ. Στον πρώτο ημιτελικό ΑΙΓΕΑΣ και ΒΑΟΛ θα αναμετρηθούν για το ένα εισιτήριο για τον τελικό, ενώ το άλλο θα δοθεί στον επικρατέστερο της αναμέτρησης του ΦΟΒ με τον νικητή του αγώνα ΕΝΩΣΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Αρμολίων που θα δώσουν τη δική τους μάχη για την πρόκριση στο final-4.