Header

banner_top

24/05 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ 72-68

Σπουδαία νίκη για την ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου καθώς επικράτησε με 72-68 επί του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς, στο κατάμεστο Κλειστό το βράδυ της Τετάρτης (24/5). Με τη νίκη της αυτή, η ομάδα του Παντελή Βούλικα, πήρε ξανά "κεφάλι" στο σκορ των play-offs κάνοντας το 3-2 επί του σημερινού της αντιπάλου και πλέον έχει στη διάθεσή της 2 match ball για να φτάσει στις 4 νίκες που χρίζουν τον πρωταθλητή της Α΄ Ανδρών. Βέβαια η σημερινή νίκη πέρα από την πολύ μεγάλη σημασία της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και Πύρρειος καθώς οι Μιχάλης Σουλίκας και Παναγιώτης Κωνσταντινάκος άφησαν το παρκέ με διαστρέμματα, ενώ ο Κώστας Νακόπουλος τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου για έλεγχο της κατάστασής του και πιθανή εισαγωγή. Περαστικά και στα 3 παιδιά του Βούρειου και μακάρι να επιστρέψουν γρήγορα απόλυτα υγιείς. Στα αγωνιστικά ο 3ος τελικός υπήρξε το απόλυτο ντέρμπι μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου. Τότε οι Κυπελλούχοι αυξάνοντας θεαματικά την περιφερειακή τους πίεση πήραν ξεκάθαρη διαφορά 13π. δείχνοντας πως ελέγχουν σκορ και ρυθμό. Κάποια επιπόλαια λάθη επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κλείσουν την ψαλίδα στο -6 μέχρι το ημίχρον (42-36) ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΟΜΗΡΟΣ στηριζόμενος στην περιφερειακή του ευστοχία (8 τρ.) κάλυψε τη διαφορά και πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 4ο δεκάλεπτο ο Βούρειος σοβαρεύτηκε, έλεγξε τον τομέα των ριμπάουντ που αποτελούσε την Αχίλλειο πτέρνη του έως τότε και με ώριμες επιθέσεις αλλά και παίζοντας με το χρονόμετρο κατάφερε να μπει στο τελευταίο λεπτό όντας μπροστά με 69-63. Ο ΟΜΗΡΟΣ εξαπέλυσε την τελευταία του επίθεση μείωσε μέχρι το 69-68 αλλά η ψυχραιμία των νικητών σε συνδυασμό με την αστοχία των φιλοξενουμένων στην κρίσημη τελευταία επίθεση έγειρε την πλάστγγα προς την πλευρά του Βούρειου. Ο ΒΑΟΛ Χίου κατάφερε να ανταπεξέλθει στις 3 βασικές απώλειες της τελευταίας περιόδου και έχοντας παράσταση νίκης σε όλο τον αγώνα, με εξαίρεση το 3ο δεκάλεπτο, έφτασε δίκαια στην επικράτηση. Ο Μανώλης Χατζηλάμπρου οδήγησε το σκορ για τους νικητές με 17(1) συνεπικουρούμενος από τους Τάσο Τροβά (16(1)) και Παναγιώτη Κωνσταντινάκο (12(2)) αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που συνέβαλαν τα μέγιστα. Από τον ΟΜΗΡΟ καλύτεροι οι Τσουρής (21(3)) και Φουντουλάκος (9(3)). Επόμενο ραντεβού των 2 ομάδων το Σάββατο 27/05 στα Καμπόχωρα (19:00) όπου αν νικήσει ο ΒΑΟΛ στέφεται πρωταθλητής, ενώ αν επικρατήσει ο ΟΜΗΡΟΣ οι 2 μονομάχοι θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στον 5ο τελικό (Τετ. 31/5) στο Κλειστό.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 42-36, 55-57, 72-68.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Φλωράδης.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Ανδρουλάκης 8(1), Λύτρας, Τσιριγώτης 3, Σουλίκας 7(1), Κέλογλου 4, Ναλμπάντης, Χατζηλάμπρου 17(1), Καλαμάρης, Νακόπουλος 5, Τροβάς 16(1), Αγγελής, Κωνσταντινάκος 12(2).

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Δέδες - Ανδρεάδης) Γραικός 2, Μοσχούρης 8, Λαμπρινούδης 5, Καρούσης, Φεγκουδάκης 5, Αλεξάκης 8(2), Μακρίδης, Τσουρής 21(3), Στρουμπάκης, Φουντουλάκος 9(3), Μενδώνης 8, Στακιάς 2.