Header

banner_top

11/04 (ΑΝΔ) ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΟΔΟΥ - ΒΑΟΛ

vanagenrodou

Την ήττα με 73 - 68 γνώρισε η ομάδα μας στον τελικό των μπαράζ ανόδου απέναντι στην Αναγέννηση Ρόδου που πήρε εκτός από τη νίκη και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ρόδου και καλή επιτυχία στη Γ΄ Εθνική. Η ομάδα της Χίου για μια ακόμη φορά έπαιξε ψυχωμένα και έχασε την άνοδο στις λεπτομέρειες κερδίζοντας το χειροκρότημα των δεκάδων φίλων της που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΜΕΤΣ και κυρίως των ουδέτερων φιλάθλων αλλά και του συνόλου των αποστολών των υπολοίπων ομάδων. Και όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν τι «μέσα» έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να καμφθεί η ψυχή και η ικανότητα των πρωταθλητών Χίου. Ο Βούρειος καθαρά και κυρίως «πάνω από το τραπέζι» αγωνίσθηκε εντός των γραμμών του γηπέδου και μόνο, για την τιμή και το φιλότιμο όλων των νησιωτικών ομάδων που μακριά από κέντρα αποφάσεων, αγωνίζονται για να δείξουν πως μπάσκετ υπάρχει και στις ακριτικές περιοχές που εκπροσωπούν…

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για μια ακόμη φορά ο ΒΑΟΛ μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι και έδωσε την ευκαιρία στους Ροδίτες  να προηγηθούν με 28 - 17 (με 7 !!! τρίποντα) στο α΄ δεκάλεπτο. Στο β΄δεκάλέπτο ίδια εικόνα με την ομάδα του Παντελή Βούλικα να ακολουθεί στο σκορ που «έπαιζε» από 6 έως 14 πόντους διαφορά. Έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με σκορ 43 – 33. Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Βούρειος άρχισε την αντεπίθεσή του. Στηριζόμενος στους Μανώλη Χατζηλάμπρου (22π.), Αντώνη Καλιμανά (18π.) και Τάσο Γολικίδη (15π.) αλλά και στον μέτριο σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του Βίκτωρα Εφραιμίδη (7π.) και στον πολύ δραστήριο Χρήστο Φωτεινό (6π.) ο ΒΑΟΛ ροκάνισε τη διαφορά και με σύμμαχο το άγχος που άρχισε να καταβάλει το φαβορί, έφτασε στο τέλος του γ΄δεκαλέπτου στο -5 ( 55 – 50). Με την ψυχολογία στα …ουράνια στο δ΄ δεκάλεπτο ο ΒΑΟΛ ισοφάρισε στο 33’  και προηγήθηκε στο 35΄ με 2 πόντους διαφορά. Και κάπου εκεί σαν ήρωες του «πατρινού καρναβαλιού» ανέλαβαν δράση οι κ.κ. Παπαγιαννόπουλος και Νικολόπουλος (οι …άρχοντες του αγώνα) «χειρουργώντας» έντεχνα στην αρχή και χωρίς καμία προκάλυψη στο τέλος, αφαιρώντας από την ομάδα μας το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη με ίσους όρους. Ο Βούρειος Χίου έχει αποδείξει και σε πανελλήνιο επίπεδο πως ούτε βοήθεια θέλει ούτε συμμετέχει σε ανίερα παιχνίδια… Αλλά ξέρει να υπερασπίζεται το δίκιο του και δεν επιτρέπει σε κανέναν τυχάρπαστο να παίζει με την ιστορία, με τον ιδρώτα και την τιμή μιας ομάδας που κουβαλά στις πλάτες της και εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο το νησιωτικό μπάσκετ. Για τη διαιτησία θα εκδοθεί και δελτίο τύπου από την ομάδα μας όχι γιατί χάσαμε την άνοδο που δεν ήταν αυτοσκοπός για μας αλλά γιατί δεν δεχόμαστε να μας εμπαίζουν μπροστά στα μάτια μας. Έτσι αξιοποιώντας την …αριθμητική της υπεροχή (5 εναντίον 7) η Ροδίτικη ομάδα έφτασε στη νίκη. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην ομάδα της Ρόδου. Μα πάνω απ’ όλα συγχαρητήρια στην ομάδα μας που έφτασε 2 σφυρίγματα από την άνοδο με μια ομάδα που δεν είχε «χτιστεί» γι αυτό. Μπράβο και πάλι μπράβο στους παίκτες και στον προπονητή μας που τίμησαν τη Χίο και την ομάδα μας απέναντι σε θεούς και κυρίως …δαίμονες. Στο τέλος του αγώνα οι κύριοι διαιτητές σημείωσαν στο φύλλο αγώνα τον προπονητή μας για εξύβριση, και τον Τάσο Γολικίδη για «βίαιη απώθηση». Στο «φύλλο αγώνα» όσων ήταν στο γήπεδο γράφτηκε πως ένας όμορφος αγώνας χάλασε από την ανικανότητα (ελπίζουμε…) 2 ανθρώπων.

Τα δεκάλεπτα 28 – 17, 43 – 33, 55 – 50, 73 – 68.

Για τους διαιτητές τα είπαμε Γιανόπουλος, Νικολόπουλους να τους χαίρεστε…

ΒΑΟΛ (Βούλικας) Φωτεινός 6, Γολικίδης 15,  Χατζηλάμπρου 22 (4), Μπόης, Εφραιμίδης 7, Σουλίκας, Καλιμανάς 18 (2), Σπυρέλλης.

Και πάλι μπράβο σας παιδιά μας κάνατε ξανά υπερήφανους !!!