Header

banner_top

03/12 (ΑΝΔΡ/Κ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 63-78

Πιστός στo ραντεβού του με το final-4 του Κυπέλλου (η μοναδική ομάδα που έχει παρουσία σε όλα τόσο με το Ανδρικό όσο και με το Γυναικείο της τμήμα) ο ΒΑΟΛ Χίου επικράτησε με 63-78 του αξιόμαχου ΦΟΒ και θα αντιμετωπίσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Αρμολίων στο δρόμο για έναν ακόμη τελικό. Οι πρωταθλητές μετά το 1ο δεκάλεπτο που ήταν πραγματικό ντέρμπι (13-13) πάτησαν γκάζι και πήγαν στο ημίχρονο με +11 (30-41) θυμίζοντας τον ...παλιό καλό Βούρειο. Στην επανάληψη η διαφορά άνοιξε κι άλλο φτάνοντας στο +18 στο ζενίθ της στα μέσα της 3ης περιόδου. Κάπου εκεί αποβλήθηκε, για πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα του, ο Παντελής Βούλικας δεχόμενος 2 τεχνικές ποινές (!) για διαμαρτυρία, από τις... 5 συνολικά που χρεώθηκε ο Βούρειος (Σουλίκας, Ανδρουλάκης, Κωνσταντινάκος οι υπόλοιπες). Με τον κόουτς στο ...φινιστρίνι ο ΒΑΟΛ διαχειρίστηκε άψογα την τελευταία προσπάθεια των τυπικά γηπεδούχων για ανατροπή και ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα (η διαφορά δεν έπεσε ποτέ σε μονοψήφια τιμή) έφτασε άνετα στην τελική νίκη - πρόκριση. Έτσι ζήσαμε και αυτή την πρόκριση με τον Βούλικα εκτός Βούρειου, κόουτς για σχεδόν ένα ημίχρονο τον Παναγιώτη Καλαμάρη και την ...ενδοεπικοινωνία στα φόρτε της. Ο ΒΑΟΛ σήμερα παρουσιάσε το γνωστό μαχητικό πρόσωπό του που μας είχε λείψει τον τελευταίο μήνα και παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα και λελογισμένα στην επίθεση, έτρεξε, σούταρε και σκόραρε κερδίζοντας δίκαια τόσο τη σημαντική πρόκριση όσο και το χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε το Βούρειο. Ο Μανώλης Χατζηλάμπρου (23(5)) οδήγησε επιθετικά τους νικητές, συνεπικουρούμενος από τον Τάσο Τροβά (15(1)) και τον Παναγιώτη Κωνσταντινάκο (10(2)). Εξαιρετικός οργανωτικά ο Λέκκας Τσιριγώτης (8π.) ενώ σπουδαία βοήθεια προσέφεραν όλα τα παιδιά που χρησιμοποίησαν οι ...2 κόουτς (ο βοηθός προπονητής Πέτρος Συμιακάκης απουσίαζε εκτός Χίου για επαγγελματικούς λόγους) των νικητών. Από τον ΦΟΒ καλύτερος ο Σταμάτης Λεγάτος με 29(2). Ο ΒΑΟΛ πλέον αφήνει πίσω του το final-4 και επικεντρώνεται στις 2 εναπομείνασες αγωνιστικές της Α΄ Ανδρών με πρώτη την εξ αναβολής αναμέτρηση με την ΕΝΩΣΗ (Δευτ. 12/12 - 19:30).

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 30-41, 55-60, 63-78.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Γιακούμας.

ΦΟ Βροντάδου (Αμέντας - Καράπουρνος) Κιρκινέζης 12(2), Φραγκομίχαλος, Κοϊνάρης, Λεγάτος 29(2), Πατελίδας 5, Συσκάκης, Γιαννακός 5, Παππάς, Καρύδας 12(1), Στεφάνου, Αργυρούδης, Καραβοκυράκης.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας) Ανδρουλάκης 6, Λύτρας, Τσιριγώτης 8, Σουλίκας 3, Κέλογλου 7, Ναλμπάντης, Χατζηλάμπρου 23(5), Καλαμάρης, Νακόπουλος 6, Τροβάς 15(1), Μιχαλιός, Κωνσταντινάκος 10(2).