Header

banner_top

29/09 ...ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Π/Π & Π/Κ

Τους κανονισμούς με τους οποίους θα διεξαχθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα αγοριών και κοριτσιών (παμπαίδων - παγκορασίδων 2002+) ανακοίνωσε η ΤΕ Χίου. Αυτοί είναι οι παρακάτω:

1. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί έως 12 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα της. Γεννηθέντες 2002 και νεότεροι.

2. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.

3. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τουλάχιστον 10 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα δηλώσει λιγότερους από 10, η Ε.Π. της Τ.Ε ΧΙΟΥ με απόφαση της στο δεύτερο αγώνα (κατ’ εξακολούθηση) θα την αποβάλει από το Πρωτάθλημα

4. Απαγορεύονται οι ενστάσεις και προσφυγές, εκτός της περίπτωσης πλαστοπροσωπίας και αναληθούς δήλωσης ηλικίας.

5. Κάθε ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα δηλώνοντας τουλάχιστον 5 αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους υπόλοιπους πέντε (5) στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Οι δυο αθλητές ή αθλήτριες που θα απομείνουν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου.

6. Ο αγώνας του τουρνουά θα διαρκεί συνολικά σαράντα (40) λεπτά καθαρό χρόνο δηλαδή τέσσερα (4) δεκάλεπτα. Παράταση πέντε (5) λεπτών σε ισόπαλη λήξη αγώνα.

7. Οι ομάδες του τουρνουά είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν κάθε αθλητή -τρια για τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο σε κάθε αγώνα.

Συγκεκριμένα τον αγώνα θα ξεκινήσουν πέντε (5) αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους υπόλοιπους πέντε (5), στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι αθλητές-τριες που απομένουν θα συμμετάσχουν στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου.

Κατά την διάρκεια των δύο (2) δεκαλέπτων του πρώτου ημιχρόνου, δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση αθλητών-τριων παρά μόνο σε περίπτωση τραυματισμού ή αποβολής, με αθλητή-τρια που δεν έχει συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εάν ο τραυματισμένος αθλητής – τρια επανέλθει στον αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσει δέκα λεπτά συμμετοχής.

Στο τρίτο δεκάλεπτο επιτρέπονται αλλαγές μόνο στους αθλητές-τριες που έχουν χρησιμοποιηθεί και παίζουν για δεύτερο δεκάλεπτο. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι αλλαγές επιτρέπονται σε όλους.

8. Στα 3 πρώτα δεκάλεπτα επιτρέπεται να λαμβάνει ένα time out κάθε ομάδα, και στο 4ο δεκάλεπτο 2.

Σε περίπτωση παράτασης αυτή θα έχει διάρκεια 5 λεπτά καθαρού χρόνου με δικαίωμα αλλαγών και ενός ΤΑΙΜ-ΑΟΥΤ από κάθε ομάδα

9. Οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν με τουλάχιστον δέκα αθλητές-τριες. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης από μία ομάδα 10άδας σε κάποιο αγώνα, η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με μηδενισμό, ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου με 20-00, ο συγκεκριμένος αγώνας όμως διεξάγεται κανονικά, προκειμένου να μην “εισπράξουν” οι αθλητές-τριες και των δύο ομάδων το κόστος από τυχούσα παράλειψη κάποιων παραγόντων, ο μηδενισμός γίνεται από την Τ.Ε ΧΙΟΥ και όχι στο γήπεδο.

10. Επιτρέπεται μόνο η άμυνα man to man στο μισό γήπεδο των αμυνομένων, καταστρατήγηση του κανονισμού, επιφέρει τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδος και στη δεύτερη ποινή αποβολή του από το πάγκο"

11. Οι προπονητές των ομάδων θα είναι καθιστοί στο πάγκο της ομάδος τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και θα είναι όρθιοι μόνον κατά την διάρκεια των Time-out.