Header

banner_top

08/09 (ΕΟΚ) ...ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας (7/9) πραγματοποιήθηκε η ΓΣ των Σωματείων της δύναμης της ΕΟΚ / ΤΕ Χίου, στο Κλειστό, παρουσία αρκετών εκπροσώπων ομάδων. Ο ΒΑΟΛ Χίου για ακόμη μία χρονιά θα συμμετέχει και στις 10 κατηγορίες με στόχο, όπως και πέρσι, να φτάσει σε όλους τους τελικούς και να κατακτήσει όσο περισσότερους τίτλους μπορεί. Στα πλαίσια της Συνέλευσης συζητήθηκαν και τα θέματα που ζήτησε η ΤΕ για ζητήματα των πρωταθλημάτων, στα οποία απάντησαν δυστυχώς, μόνο 4(!) Σωματεία, εκ των οποίων ο Βούρειος είχε τον πιο πλήρη φάκελο προτάσεων, με τη συμμετοχή 2 αθλητών κάτω των 20 ετών στην Α΄ Ανδρών να αποτελεί θέμα προς ψήφιση για την αγωνιστική περίοδο 2016 - 2017. Στις κατηγοριοποιήσεις και τις κληρώσεις που ακολούθησαν τα κυριώτερα σημεία υπήρξαν τα εξής:


Α΄ Ανδρών

Με 7 ομάδες θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα της Α΄ Ανδρών 2015 - 2016. Οι ΙΩΝΕΣ δεν θα συμμετέχουν και κάθε αγωνιστική θα βρίσκει μία από τις υπόλοιπες ομάδες με ρεπό. Με το ίδιο σύστημα (pool, στις 3 νίκες οι ημιτελικοί και στις 4 ο τελικός (με μεταφερόμενες νίκες από την κανονική περίοδο)) θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα με κύρια ημέρα διεξαγωγής το Σάββατο. Από τις 7 ομάδες (ΟΜΗΡΟΣ, ΒΑΟΛ, ΦΟΒ, ΝΟΘ, ΑΙΓΕΑΣ, ΚΟΦΙΝΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΜ.) η τελευταία θα υποβιβαστεί, 2 θα ανέλθουν από τη Β΄ Κατηγορία, ενώ οι 4 πρώτες της Α΄ θα συνεχίσουν στα play-offs. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μετά τις 15 Οκτωβρίου και στις 2 πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του Παντελή Βούλικα θα υποδεχθεί τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στην πρεμιέρα και θα φιλοξενηθεί από τον ΚΟΦΙΝΑ στη 2η αγωνιστική.


Γυναικών

Με τον "ρούκι" ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Αρμολίων να αυξάνει τις φετινές συμμετοχές σε 5 και τις ...παλιοσειρές ΒΑΟΛ, ΑΙΓΕΑ, ΦΟΒ και ΕΝΩΣΗ με νέο προπονητή τον Βαγγέλη Τσουρή, θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα. Στόχος για τις ενισχυμένες πολυπρωταθλήτριες του Μανώλη Χατζηλάμπρου η διατήρηση των κεκτημένων στη Χίο και η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στη συνέχεια.


Κύπελλο Ανδρών

12 ομάδες θα συμμετέχουν στο φετινό Κύπελλο Ανδρών. Από αυτές μόνο 2 έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και αυτές θα συναντηθούν στην Α΄ Φάση του θεσμού καθώς ΒΑΟΛ Χίου (3 κυπ.) και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Αρμολίων (1 κυπ.) θα ανοίξουν στο Βούρειο την αυλαία της φετινής διοργάνωσης. ΟΜΗΡΟΣ, ΝΗΡΕΑΣ, ΦΟΒ και ΚΟΦΙΝΑΣ θα περάσουν χωρίς αγώνα από την Α΄ Φάση ενώ τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι ΠΥΡΣΟΣ - ΛΙΘΙ, ΝΟΘ - ΑΙΓΕΑΣ και ΕΝΩΣΗ - ΠΥΤΙΟΣ. Στην προημιτελική φάση και για την πρόσκριση στο Final-4 που φέτος θα γίνει στα Καμπόχωρα θα διασταυρωθούν οι νικητές των ζευγαριών ΝΟΘ/ΑΙΓΕΑΣ - ΠΥΡΣΟΣ/ΛΙΘΙ, ΒΑΟΛ/ΑΡΜΟΛΙΑ - ΕΝΩΣΗ/ΠΥΤΙΟΣ καθώς και οι νικητές των αναμετρήσεων ΝΗΡΕΑΣ - ΚΟΦΙΝΑΣ και ΦΟΒ - ΟΜΗΡΟΣ. Στον ημιτελικό του Final-4, Ο ΒΑΟΛ, εάν έχει προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ΝΗΡΕΑ - ΚΟΦΙΝΑ με φόντο την πρόκριση στον τελικό όπου θα προσπαθήσει να υπερασπίσει για 3η συνεχή χρονιά τον τίτλο του Κυπελλούχου. Εκεί θα συναντήσει τον νικητή του έταιρου ημιτελικού που θα προκύψει από τον νικητή του ΦΟΒ/ΟΜΗΡΟΣ με την ομάδα που θα προκύψει από τις αναμετρήσεις ΝΟΘ/ΑΙΓΕΑΣ και ΠΥΡΣΟΣ/ΛΙΘΙ.


Κύπελλο Γυναικών

Παράλληλα με το Κύπελλο των Ανδρών θα διεξαχθεί και το Κύπελλο των Γυναικών. ΒΑΟΛ, ΕΝΩΣΗ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Αρμολίων πέρασαν χωρίς αγώνα στο Final-4 ενώ η 4η ομάδα θα είναι η νικήτρια της αναμέτρησης ΦΟΒ - ΑΙΓΕΑΣ. Η ομάδα αυτή θα αποτελέσει και την αντίπαλο του ΒΑΟΛ Χίου στον ημιτελικό καθώς στον άλλο θα αγωνιστούν ΕΝΩΣΗ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για μία θέση στον μεγάλο τελικό. Ένα κύπελλο Γυναικών, το περυσινό, έχει διεξαχθεί έως σήμερα με τον Βούρειο να το έχει κατακτήσει και να επιθυμεί να κρατήσει τα σκήπτρα του.


Εφήβων

Σε 2 Όμιλους το φετινό πρωτάθλημα εφήβων καθώς οι συμμετοχές έφτασαν τις 10. ΝΗΡΕΑΣ, ΕΝΩΣΗ, ΑΙΓΕΑΣ, ΙΩΝΕΣ και ΚΟΦΙΝΑΣ ο Α΄ Όμιλος και ΦΟΒ, ΒΑΟΛ, ΑΜΑΝΗ, ΝΟΘ, ΟΜΗΡΟΣ στον Β΄. Οι 4 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο συνεχίζουν στα play-off με τα ζευγάρια 1-4, 2-3, 3-2 και 4-1 να δίνουν "νοκ άουτ" αγώνες πρόκρισεις, όπως και στα ημιτελικά. Οι ομάδες του τελικού θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή εφήβων 2015 - 2016 σε χρόνο και γήπεδο που θα οριστεί από την ΤΕ.


Νεανίδων

Με τη συμμετοχή 4 ομάδων θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα νεανίδων καθώς ΒΑΟΛ, ΑΙΓΕΑΣ, ΦΟΒ και ΜΙΚΤΗ θα διεκδικήσουν με το σύστημα pool (όλοι με όλους) τον τίτλο στην κατηγορία όπου θα αγωνιστούν αθλήτριες που έχουν γεννηθεί (όπως και στο εφηβικό τα έτη 1998, 1999 και νέωτερες.


Παίδων 2000+

10 ομάδες και 2 όμιλοι και εδώ με τον Α΄να απαρτίζεται από τους ΦΟΒ, ΕΝΩΣΗ, ΝΟΘ, ΑΜΑΝΗ, ΙΩΝΕΣ και τον Β΄ από τους ΒΑΟΛ, ΑΙΓΕΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΝΗΡΕΑΣ και ΟΜΗΡΟΣ. Ίδιο σύστημα με πέρσι όπως δηλαδή το φετινό του εφηβικού πρωταθλήματος.


Κορασίδων 2000+

ΒΑΟΛ, ΦΟΒ, ΝΟΘ και 2 ομάδες του ΑΙΓΕΑ θα αποτελέσουν τους "μονομάχους" του φετινού πρωταθλήματος κορασίδων που θα διεξαχθεί με το σύστημα (pool) με τον πρωταθλητή να αναδυκνείεται μετά από 2 γύρους αγώνων (όλοι με όλους).


Αναπτυξιακά (Παμπαίδων - Παγκορασίδων) 2002+

Με αρκετές συμμετοχές θα διεξαχθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα παμπαίδων και παγκορασίδων με τη βαθμολογία και τις νίκες ανά αγώνα να επανακάμπτουν και τους κανονισμούς και τις ιδιαιτερότητες των πρωταθλημάτων (αριθμός αθλητών, χρόνος συμμετοχής, κανονισμοί, ομαδικές άμυνες κα) να ξεκαθαρίζουν στην Ειδική Προκύρηξη που αναμένεται να εκδόσει η ΤΕ Χίου.

Τα πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων - Εφήβων - Νεανίδων είναι αυτά που θα ολοκληρωθούν πρώτα καθώς οι πρωταθλητές των κατηγοριών θα εκπροσωπήσουν τη Χίο στα προκριματικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων (γύρω στο Πάσχα) ενώ οι Πρωταθλητές Ανδρών και Γυναικών έχουν περισσότεο χρόνο για την ανάδειξή τους καθώς και τα φετινά μπαράζ ανόδου στη Γ΄Εθνική Ανδρών και στην Α2 Γυναικών αντίστοιχα έχουν οριστεί και πάλι για τον Ιούνιο του 2016. Πιο χαλαροί ρυθμοί για παμπαίδες και παγκορασίδες καθώς οι πρωταθλητές των κατηγοριών δεν θα έχουν άλλες υποχρεώσεις πέρα από τις "εγχώριες".

Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους...