Header

banner_top

03/06 (ΓΥΝ) ...ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

baraz gin15

Click στη φωτογραφία για μεγένθυνση

Mια πρώτη ανάλυση των αντιπάλων του ΒΑΟΛ Χίου στον Α΄ Υποόμιλο του Ειδικού Πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών 2015 – 2016, θα επιχειρήσουμε στη σημερινή μας ανάρτηση, παρουσιάζοντας τους με τη σειρά που θα τους αντιμετωπίσει η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου.

ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Οι πρωταθλήτριες Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας διαθέτουν ένα νεανικό σύνολο που υπερτέρησε εύκολα φέτος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣ Λαμίας, ομάδα την οποία συνάντησε και νίκησε εύκολα ο Βούρειος στο περυσινό ματς κατάταξης ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν 2ες στους Υποομίλους. Οι Χαλκιδέες έχουν παράδοση στα τμήματα υποδομής, κυριαρχούν συνήθως στο τοπικό πρωτάθλημα ενώ έχουν βγάλει σπουδαίες αθλήτριες κατά το παρελθόν με συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες (Πριόνα, Τάρλα κ.α.). Ο σοβαρός Βούρειος θα βρει μια ομάδα στα μέτρα του στην πρεμιέρα αλλά το ματς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να συνεχιστεί η πολύ καλή παράδοση του ΒΑΟΛ απέναντι στις πρωταθλήτριες της ΕΣΚΑΣΕ.

ΚΟΥΡΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ίσως η πιο γνωστή από τις ομάδες του Ομίλου, καθώς με εξαίρεση την περυσινή χρονιά που δεν ήρθε στη Χίο για το «Πρωτάθλημα Αιγαίου» κάθε χρόνο αποτελεί αντίπαλο του ΒΑΟΛ. Οι νταμπλούχες Χίου διατηρούν το απόλυτο σε νίκες απέναντι στις σχεδόν μόνιμες πρωταθλήτριες Σάμου. Ιστορική η νίκη επί του ενισχυμένου ΚΟΥΡΟΥ το 2009 που είχε δώσει και μαθηματικά την Άνοδο στην Α2 Εθνική τον Ιούνιο του 2010 στην ομάδα του Παντελή Βούλικα. Λογικά ο Βούρειος δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα αν αγωνιστεί με βάση τη δυναμικότητά του καθώς οι γειτόνισσες εμφανίζονται ως η λιγότερο ισχυρή ομάδα του Ομίλου.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Οι πατρινιές παρουσιάζονται ως η πιο ισχυρή ομάδα του Ομίλου και η προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλουν τα κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ο ΕΣΠΕΡΟΣ έφτασε φέτος στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Αχαΐας – Ηλείας νικώντας παραδοσιακές δυνάμεις του Αχαϊκού μπάσκετ μεταξύ των οποίων και την ιδιαιτέρως γνωστή μας από την Α2 και τα Μπαράζ ΕΑ Παραλίας. Οι κιτρινόμαυρες αποτελούν ένα κράμα έμπειρων και νεαρών αθλητριών και θέλουν να βαδίσουν στα χνάρια της ανδρικής ομάδας του συλλόγου στις εθνικές κατηγορίες. Άλλωστε και μόνο η σύγκριση του πληθυσμού της Πάτρας με τη Χίο για παράδειγμα την καθιστά φαβορί πόσο μάλλον τη στιγμή που μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας δεν έχει εκπρόσωπο στις Εθνικές Κατηγορίες όσον αφορά στο Γυναικείο μπάσκετ.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

Φινάλε με τον νέο Πρωταθλητή Δωδεκανήσου για τον ΒΑΟΛ Χίου που θα ολοκληρώσει τους αγώνες του απέναντι στις Ροδίτισσες.Η Μάγδα Καραμπατσάκη με μεγάλη καριέρα στην Α1 είναι η αθλήτρια που άλλαξε την ιστορία για τον ΠΗΓΑΣΟ.Η 33χρονη μπασκετμπολίστρια βρέθηκε στη Ρόδο λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και συμφώνησε με την ομάδα της Κρεμαστής αλλάζοντάς της επίπεδο. Οι κυανοκίτρινες κατέκτησαν σχετικά εύκολα το πρωτάθλημα εκθρονίζοντας τον γνωστό μας ΙΒΙΣΚΟ Ρόδου και πλέον φιλοδοξούν να αποτελέσουν μετά τον ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ τη δεύτερη εκπρόσωπο του Δωδεκανησιακού μπάσκετ στις εθνικές «Γυναικείες» κατηγορίες. Αποστολή δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη για τις διψασμένες για διακρίσεις πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου που θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία του ΒΑΟΛ Χίου στο δρόμο του