Header

banner_top

20/05 ...ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ θα διεξαχθεί και φέτος το Ειδικό Πρωτάθλημα για την Άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών 2015 - 2016, όπου θα λάβει μέρος ο νταμπλούχος ΒΑΟΛ ως πρωταθλητής ΤΕ Χίου (το αντίστοιχο των Ανδρών θα γίνει στο Κλειστό του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Καλλιθέα). Τα μπαράζ θα διεξαχθούν από 24-28 Ιουνίου, η κλήρωση των Ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2/6, στις 13:00 στα Γραφεία της ΕΟΚ, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής (ο Βούρειος έχει αποστείλει ήδη τη δική του) έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 29/05. Στα φετινά μπαράζ των Γυναικών δεν θα συμμετέχουν οι Κυκλάδες που δεν διοργάνωσαν πρωτάθλημα. Οι ομάδες που θα συμπληρώσουν το παζλ του Ειδικού Πρωταθλήματος είναι ήδη γνωστές με μοναδική εκκρεμότητα τον πρωταθλητή Λέσβου, ενώ αίτημα στην ΕΟΚ για μεταφορά του στον Βόρειο Όμιλο έχει κάνει ο πρωταθλητής Βορειοδυτικής Ελλάδας ΑΓΣ Ιωαννίνων. Αναλυτικά οι πρωταθλήτριες ομάδες Γυναικών της Νότιας Ελλάδας είναι:

Κρήτης: ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ, Δωδεκανήσου: ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ, Σάμου: ΚΟΥΡΟΣ, Χίου: ΒΑΟΛ, Λέσβου: ΘΗΣΕΑΣ ή ΑΙΟΛΟΣ, Κεντρικής και Νότιας Πελοπονήσσου: ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Αχαΐας και Ηλείας: ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, Αργολίδας και Κορινθίας: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΕΧΑΙΟΥ, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ, Βορειοδυτικής Ελλάδας: ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Οι 10 αυτές ομάδες θα χωριστούν σε 2 Υποομίλους των 5. Στον κάθε Υποόμιλο θα μετέχουν με κλήρωση 2 από τις 4 ομάδες των Τοπικών Επιτροπών (Χίος, Σάμος, Λέσβος, Δωδεκάνησσα). Δηλαδή ο ΒΑΟΛ θα έχει σίγουρα αντίπαλο έναν εκ των ΠΗΓΑΣΟΥ, ΚΟΥΡΟΥ ή το Πρωταθλητή Λέσβου. Οι υπόλοιπες ομάδες θα καθοριστούν και πάλι με κλήρωση από τις ομάδες των Ενώσεων. Στην Α2 θα ανέλθει η 1η ομάδα του κάθε Υποομίλου, ενώ οι 2 "δεύτερες" θα δώσουν αγώνα κατάταξης για την κάλυψη τυχόν κενής θέσης στην Α1 ή στην Α2 Γυναικών της επόμενης περιόδου.

Με μία πρώτη ανάγνωση, ισχυρότερες ομάδες εμφανίζονται ο ΟΑ Χανίων και ο ΕΣΠΕΡΟΣ Πάτρας, ενώ από τα νησιά ξεχωρίζουν οι Ροδίτισες του ΠΗΓΑΣΟΥ Κρεμαστής με την πολύπειρη Καραμπατσάκη στις τάξεις τους. Με την παρουσίαση των αντιπάλων της Γυναικείας ομάδας του ΒΑΟΛ Χίου θα ασχοληθούμε μετά την κλήρωση της 3ης Ιουνίου οπότε θα έχουν γίνει γνωστοί και οι Όμιλοι των Μπαράζ. Για την ώρα να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην προετοιμασία της ομάδας του Μανώλη Χατζηλάμπρου που θα εκπροσωπήσει για ακόμη μία φορά το νησί μας ως πρωταθλήτρια Χίου...