Header

banner_top

09/05 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ 73-70

Σπουδαία νίκη για τον ΒΑΟΛ Χίου (73-70) επί του ΑΣ ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς στον 3ο τελικό των play - offs της Α΄ Ανδρών, απόψε (73-70) στο "φλεγόμενο" Βούρειο. Οι Κυπελλούχοι Χίου με τη νίκη τους αυτή έκαναν το σκορ των τελικών 3-2 και πλέον δίνουν ραντεβού με την ομάδα της Καλλιμασιάς την Τετάρτη 13/05 στα Καμπόχωρα, για άλλον έναν αγώνα δίχως αύριο. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα έλεγξε απόλυτα τον αγώνα και έφτασε δίκαια στη σημαντική επικράτηση. Ο Βούρειος ξεκίνησε εντυπωσιακά και κάνοντας ότι δεν έκανε στους 2 προηγούμενους τελικούς πήρε διαφορά 15 πόντων στη δεύτερη περίοδο. Εκεί κάποιες "νεκρές" αμυντικές φάσεις έδωσαν το δικαίωμα στον ΟΜΗΡΟ να ξαναμπεί στον αγώνα και να πάει στα αποδυτήρια με -6 (39-33). Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν μουδιασμένα γεγονός που εκμεταλεύτηκε η ομάδα του Δημήτρη Μπόλια για να ισοφαρίσει και να περάσει μπροστά για μία και μοναδική φορά μετά τα πρώτα λεπτά με +1 στην 3η περίοδο. Στα κρίσημα τελευταία λεπτά μίλησε η εμπειρία και η καρδιά του πρωταθλητή με τους αθλητές του ΒΑΟΛ να φαίνονται ψύχραιμοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών και να πανηγυρίζουν τη νίκη. Σπουδαία εμφάνιση από τον Μανώλη Χατζηλάμπρου (28(4)) που είχε άξιους συμπαραστάτες τους δύο "λαβωμένους" της ομάδας τον Μιχάλη Σουλίκα (19(2)) και τον Γιάννη Ζεστό (13(1)) που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή τους στους φετινούς τελικούς. Σημαντική βοήθεια από όλα τα παιδιά που έπαιξαν σήμερα με κρίσημους πόντους και πολύ καλή ομαδική δουλειά "δώρο" στον εορτάζοντα σήμερα Κώστα Νακόπουλορόνια πολλά Νάκο). Από τον ΟΜΗΡΟ καλύτεροι οι Λεγάτος (20(2)) και Φουντουλάκος (14(4)). Η σημερινή νίκη διέψευσε κατηγορηματικά τις Κασσάνδρες που ήθελαν τον ΒΑΟΛ Χίου να γίνεται έρμαιο των προβλημάτων που τον ταλανίζουν και να παραδίδεται αμαχητί. Θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή και τα παιδιά του ΒΑΟΛ Χίου που έπαιξαν όπως αξίζει στην ομάδα που τα τελευταία 11 χρόνια έχει απολέσει μόνο 2 πρωταθλήματα (το ένα εν γνώση της). Συγχαρητήρια και στον έταιρο φιναλίστ για τον αγώνα του. Με τέτοιους αντιπάλους το μόνο σίγουρο είναι ότι κερδίζει το χιώτικο μπάσκετ και όσοι το παρακολουθούν και μακάρι να δούμε όχι έναν αλλά δύο ακόμη συναρπαστικούς τελικούς αντάξιους των 2 φιναλίστ.

Διαιτητές: Γιάννης Λουκαράκης - Μιχάλης Γιακούμας.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 39-33, 56-50, 73-70.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας) Παπαγιαννάκης, Χιωτέλλης, Τσιριγώτης 5(1), Σουλίκας 19(2), Ντούλης, Σακελλάρης, Χατζηλάμπρου 28(4), Καλαμάρης 2, Νακόπουλος, Ζεστός 13(1), Καλιμανάς 6, Μιχαλιός.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Μπόλιας) Κόκοτας 6(2), Μοσχούρης 2, Δοντάς, Λεγάτος 20(2), Φεγκουδάκης, Κουϊμτζής 4, Μακρίδης 2, Τσουρής 12(1), Βέρδης, Φουντουλάκος 14(4), Χαμέτης 2, Στακιάς 8.