Header

banner_top

07/03 (ΕΦ) ΑΛΜΑ ... Τ Ι Τ Λ Ο Υ

Αγκαλιά με το φετινό εφηβικό πρωτάθλημα βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο ΒΑΟΛ. Στο Βούρειο πήρε το ντέρμπι απέναντι στον ΝΗΡΕΑ με 73 - 60 και μπήκε στη θέση του οδηγού σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας διπλής ή τριπλής και μένει μόνο η νίκη στο Κλειστό απέναντι ατον ΑΙΓΕΑ για να στεφθεί και επίσημα πρωταθλητής εφήβων 2009 - 2010. Ο "τελικός" ήταν πραγματικό ντέρμπι με το (αδικαιολόγητο) άγχος να έχει καταβάλει τους παίκτες μας και να οδηγεί σε ένα μετριότατο (επιοικώς) παιχνίδι από μέρους μας. Με αρκετούς αθλητές εντελώς εκτός κλίματος αγώνα, ο Παντελής Βούλικας έβλεπε τον ΝΗΡΕΑ να κάνει "πάρτι" κάτω από τα καλάθια και τους παίκτες του να κάνουν ρεκόρ λαθών με κάθε πιθανό (και απίθανο τρόπο). Ο ΒΑΟΛ στηριζόμενος για άλλη μία φορά στους Μιχάλη Σουλίκα (32π.) και Δημήτρη Αργυρούδη (29π.) κατάφερε να φτάσει στη σημαντική νίκη - τίτλο. Μεγάλη σ' αυτή τη νίκη υπήρξε και η συμμετοχή του Μπάμπη Γκλώτσου που αν και "άποντος" έδεσε την άμυνα στο β΄ ημίχρονο, έκλεψε μπάλες και γενικότερα ήταν από τους λίγους που μπήκε ουσιαστικά στο παιχνίδι. Ο ΝΗΡΕΑΣ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και μόλις προς το τέλος του α΄ δεκαλέπτου ο ΒΑΟΛ μπήκε μπροστά για να κλείσει το δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή (16 - 15). Ντέρμπι και στο β΄ δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο. Κάποια ξεσπάσματα του Δημήτρη Αργυρούδη και του Μιχάλη Σουλίκα οδήγησαν μπροστά την ομάδα μας για να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 33 - 28. Ίδιο σκηνικό και στο β΄ ημίχρονο με την ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου να βρίσκει λύσεις απέναντι στην πίεση και ταυτόχρονα να κυριαρχεί στη "μάχη" των ριμπάουντ με το γ΄ δεκάλεπτο να κλείνει στο 49 - 45. Στο δ΄ δεκάλεπτο η τελική αντεπίθεση του ΝΗΡΕΑ δεν βρήκε ανταπόκριση και στα τελευταία 2 λεπτά ανέβηκε στη μέγιστη τιμή της που ήταν και η τελική 73 - 60. Έστω και με απόδοση που δεν είχε καμία σχέση με την "ονειρική" νίκη της Τετάρτης, οι έφηβοι μας είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα των Καρδαμύλων και στον Μανώλη Χατζηλάμπρου που έχει δημιουργήσει μια ομάδα αξιόμαχη δουλεύοντας σε πολύ δύσκολες συνθήκες (ανοικτό γήπεδο) αφού εκεί στα Καρδάμυλα κανείς δεν έχει δει όπως πρέπει τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου που θα δώσει άλλον αέρα στην ανάπτυξη του μπάσκετ και όχι μόνο... Συγχαρητήρια και στα παιδιά μας (και στον κόουτς μας εννοείται) για αυτό που κατάφεραν και υπομονή ως τον επόμενο αγώνα για τη στέψη...

Ακριβοδίκαιη παρά τα όποια ανθρώπινα λάθη (μοιρασμένα κι αυτά) η διαιτησία των Πέτρου Συμιακάκη και Παναγιώτη Μπαμπανιώτη.

Τα δεκάλεπτα 16 - 15, 33 - 28, 49 - 45, 73 - 60.

ΒΑΟΛ (Βούλικας) Στρίγγος Γ., Σουλίκας 32, Μπίτσι 7, Γρηγοριάδης 3, Γκλώτσος, Αυγερινός, Αργυρούδης 29 (2), Μπουμπάρης 2.

ΝΗΡΕΑΣ (Χατζηλάμπρου) Σαμπανλάρι 14 (1), Κύλλης 10 (2), Ποδιάς - Καραμούζος 13 (1), Μιχαλιός 5, Κωστάλας 14 (1), Μυλωνάς 2, Μαυριάνος 2.