Header

banner_top

20/03 ...O ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

PAIDON2015final

Το απόγευμα του Σαββάτου 21/03, στις 17:30, στο Δημοτιοκό Γυμναστήριο Καμποχώρων θα δοθεί το τζάμπολ του τελικού των play-offs του Πρωταθλήματος Παίδων 2014-2015 της ΤΕ Χίου. Αντίπαλοι ο ΒΑΟΛ Χίου και ο ΦΟ Βροντάδου που θα διεκδικήσουν τη νίκη και μαζί μ' αυτήν τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή στην κατηγορία των παίδων. Ας κάνουμε όμως μια ανασκόπηση της φετινής πορείας των 2 ομάδων στο δρόμο τους προς τον τελικό.

Στη Γενική Συνέλευση της ΤΕ Χίου, τον Σεπτέμβρη του 2014, αποφασίζεται ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος παίδων σε 2 Ομίλους των 5 ομάδων έκαστος. Με κλήρωση θα καταρτιστούν οι Όμιλοι που θα φέρουν αντιπάλους ΦΟΒ, ΕΝΩΣΗ, ΚΟΦΙΝΑΣ, ΝΟΘ και ΑΜΑΝΗ στον 1ο και ΒΑΟΛ, ΙΩΝΕΣ, ΝΗΡΕΑΣ, ΑΙΓΕΑΣ, ΟΜΗΡΟΣ στον 2ο. Οι 2 φιναλίστ του τελικού θα τερματίσουν στην 1η θέση του Ομίλου τους με 7 νίκες και 1 ήττα ο καθένας. Ο ΦΟΒ θα ηττηθεί από την ΕΝΩΣΗ στον Α΄ Γύρο και ο ΒΑΟΛ από του ΙΩΝΕΣ στον Β΄ Γύρο. Και στους 2 όμως η ήττα δεν θα στοιχίσει ιδιαίτερα καθώς με τη λήξη της κανονικής περιόδου θα βρεθούν στην κορυφή των Ομίλων τους λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων ο ΒΑΟΛ και συνολικού goal avarage o ΦΟΒ. Αυτό φέρνει στο δρόμο τους τις ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση των αντίθετων Ομίλων. Έτσι ο ΒΑΟΛ θα επικρατήσει με 99-36 του ΝΟΘ και ο ΦΟΒ με 81-50 του ΑΙΓΕΑ. Στην ημιτελική φάση αρχίζουν τα δύσκολα καθώς εκεί θα βρεθούν οι 4 κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του φετινού Πρωταθλήματος. Ο Βούρειος θα νικήσει δύσκολα με 56-53 την ψυχωμένη ΕΝΩΣΗ και ο ΦΟ Βροντάδου με 76-66 τους ΙΩΝΕΣ μετά από δύο συναρπαστικά παιχνίδια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων τα παρακολούθησαν από τις κερκίδες του Βούρειου. Έτσι ΒΑΟΛ και ΦΟΒ έφτασαν στον τελικό με στόχο το 2ο πρωτάθλημα παίδων της ιστορίας τους καθώς η ομάδα του Βροντάδου κατέκτησε τον περυσινό τίτλο ενώ ο Βούρειος εκείνον του 2000. Στα κοινά των 2 ομάδων και οι "ρούκις" στους τίτλους προπονητές τους καθώς ο τίτλος του Πρωταθλητή Παίδων 2014-2015 θα είναι ο πρώτος τίτλος ως κόουτς τόσο για τον Παναγιώτη Καλαμάρη όσο και για τον Μάκη Αγγελίδη, δύο εξαίρετους προπονητές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ως αθλητές, στις ανδρικές ομάδες των Συλλόγων τους.

Με αυτή την ανασκόπηση και με την ευχή να γίνει ένας όμορφος αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος, κλείνουμε τη μίνι αναδρομή στο φετινό πρωτάθλημα και δίνουμε ραντεβού στα Καμπόχωρα, το Σάββατο 21/03, στις 17:30 για να μάθουμε αν ο ΒΑΟΛ Χίου ή ο ΦΟ Βροντάδου θα είναι ο Πρωταθλητής Παίδων της ΤΕ Χίου για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.