Header

banner_top

01/02 ΔΥΟ-ΔΥΟ ΟΙ ΚΟΥΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κυπελλούχος Χίου 2014-2015 τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναικές είναι από σήμερα ο ΒΑΟΛ Χίου. Οι πολυπρωταθλήτριες του Μανώλη Χατζηλάμπρου και η αρμάδα του Παντελή Βούλικα ντύθηκαν Κυπελλούχοι Χίου την Πρώτη Κυριακή της Αποκριάς και σήκωσαν και τις 2 Κούπες στην 1η Γιορτή του Χιώτικου Μπάσκετ που διοργάνωσε άψογα η ΤΕ Χίου.Κυπελλούχος Χίου 2015Την αρχή έκανε η Γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου που επικράτησε εύκολα (68-32) της φιλότιμης ΕΝΩΣΗΣ και σήκωσε την πρώτη κούπα της (ακολούθησε η απονομή του πρωταθλήματος 2013-2014). Έτσι ο Βούρειος έγινε ο 1ος Κυπελλούχος Χίου στις Γυναίκες και έγραψε μία ακόμη λαμπρή σελίδα στο πλούσιο παλμαρέ του. Με την Θάλεια Ψώρρα 19(3)) να οδηγεί και πάλι την ομάδα, την πιτσιρίκα Βαλσαμώ Μυλωναδάκη (πήρε και το τρόπαιο του 1ου σκόρερ της κατηγορίας παγκορασίδων της περασμένης περιόδου) να ακολουθεί με 10π. και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια να ακολουθούν ο ΒΑΟΛ έφτασε άνετα στη νίκη παρά την αξιοπρεπή προσπάθεια της ΕΝΩΣΗΣ. Ξεχωριστή στιγμή για την Δέσποινα Κουτουβίδη πουkoutou2015 όχι μόνο αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της ομάδας του Μιχάλη Μπουμπούλη με (9(1)) αλλά και τιμήθηκε από τον Βούρειο με τη φανέλα που φορούσε και τίμησε επί μια δεκαετία. Στις άτυχες του τελικού Στεφανία Πύρρου και Ξανθούλα Μαργαρίτη προστέθηκε σήμερα και η Αλεξάνδρα Νεστορίδη (περαστικά σε όλες). Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και καλή συνέχεια στη Συλλογή τίτλων…

Διαιτητές: Αντώνης Συμιακάκης – Κώστας Αλεβίζος.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 45-18, 59-22, 68-32.

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου) Ψώρρα 19(3), Κώττη 2, Συρρή 2, Μ. Καμαράδου 8(1), Παντελόγλου, Γρηγοριάδου, Γ. Τσαρούχα 8, Ντατσοπούλου 2, Μυλωναδάκη 10, Ζαχαριάδη 5(1), Κ. Τσαρούχα 7, Α. Καμαράδου 5.

ΕΝΩΣΗ Συκ./Λαγκ. (Μπουμπούλης) Παππά 7, Αλετρή, Τσουκαλά, Κουτουβίδη 9(1), Σπανολιού 2, Βαβούλη 4, Καλλίκη 3, Λεβεντακοπούλου, Καμπούρη 2, Καραξιάννη 5(1), Κλήμη, Μαθιούδη.

Αμέσως μετά ακολούθησε η Πίτα της ΤΕ Χίου με τη Γυναικεία ομάδα μας να τιμάται για το περυσινό valπρωτάθλημα Χίου, τη Β. Μυλωναδάκη και τον Ι. Αλεξάκη με τα τρόπαια των 1ων σκόρερ σε παγκορασίδες και έφηβους αντίστοιχα ενώ δεν έφταναν οι διακρίσεις της ημέρας η αθλήτρια του Γυναικείου μας Ντόρα Παντελόγλου κέρδισε και το φλουρί της εκδήλωσης.

Το καλύτερο το επεφύλαξε η ημέρα για το τέλος. Γύρω στις 20:00 στο Κλειστό δεν έπεφτε καρφίτσα, η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική αλλά φίλαθλη και στο παρκέ παρατάχθηκαν 2 από τις καλύτερες χιώτικες ομάδες ο ΒΑΟΛ Χίου και ο ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς. Τα κορίτσια του τμήματος Ρυθμικής και Ενόργανηςmazoretes Γυμναστικής του Βούρειου προετοίμασαν το γιορτινό κλίμα με ένα εξαιρετικό χορευτικό πρόγραμμα που καταχειροκροτήθηκε από όλους. Κι έτσι ξεκίνησε ένας απίστευτος τελικός και ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί στη Χίο. Ένα τρομερό ντέρμπι με «κλειστό» σκορ απίστευτες εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων και μία κούπα που κρίθηκε στο τελευταίο σούτ 74-72. Κυπελλούχοι Χίου 2015Όποιος και να κέρδιζε από τους σημερινούς φιναλίστ θα ήταν δίκαια Κυπελλούχος Χίου. Ο ΒΑΟΛ Χίου πιο ψύχραιμος, πιο έμπειρος και πιο τυχερός ήταν η ομάδα που πανηγύρισε στο τέλος το 3ο Κύπελλο στις 4 τελευταίες διοργανώσεις αφήνοντας τον άξιο και ανταγωνιστικότατο ΟΜΗΡΟ να μένει με την πίκρα με την 4η άκαρπη συμμετοχή σε τελικούς. Ο 20χρονος Μιχάλης Σουλίκας οδήγησε τον Βούρειο με 19(3),συνεπικουρούμενος από τον αρχηγό και σκόρερ του νικητήριου καλαθιού Μανώλη Χατζηλάμπρου (18(3)) και το …κρύο αίμα Γιάννη Ζεστό (14π.). Συγκινητική η προσπάθεια όλων των παιδιών που χρησιμοποίησε ο …χρυσοδάκτυλος Παντελής Βούλικας την ώρα που οι Βαγγέλης Τσουρής (28(3)), Σταμάτης Λεγάτος (15(1)) και Χρήστος Φουντουλάκος (14(4)) έκαναν ότι μπορούσαν για την ομάδα τους. Χίλια μπράβο και στις δύο ομάδες για τον αγώνα διαφήμιση του μπάσκετ που έδωσαν σήμερα κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα κορίτσια και τα αγόρια του ΒΑΟΛ για τη σημερινή …υπερκούπωση. Επόμενος στόχος το νταμπλ… Μπράβο σε όλους !!!

Διαιτητές: Β. Κοντίλης – Ι. Λουκαράκης – Μ. Γιακούμας

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 38-36, 51-54, 74-72.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας) Παπαγιαννάκης, Χιωτέλλης, Τσιριγώτης 3(1), Σουλίκας 19(3), Ντούλης, Σακελλάρης, Χατζηλάμπρου 18(3), Καλαμάρης 2, Νακόπουλος 5, Ζεστός 14, Καλιμανάς 5, Καδηγιανόπουλος 8.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Μπόλιας) Δοντάς, Μοσχούρης 2, Λεγάτος 15(1), Φεγκουδάκης 2, Κουϊτζής 2, Μακρίδης 2, Τσουρής 28(3), Κέμος, Φουντουλάκος 14(4), Χαμέτης, Στακιάς 7.

*Για περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.