Header

banner_top

01/02 ...ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Με μια σπουδαία ημέρα μπήκε ο Φλεβάρης του 2015 με τα βλέμματα των μπασκετόφιλων της Χίου να είναι στραμμένα στο Κλειστό. Εκεί που από τις 4 το απόγευμα έως αργά το βράδυ, θα κτυπήσει η δυνατά η καρδιά του Βούρειου στη Γιορτή του Χιώτικου Μπάσκετ. Εκεί που θα βρεθεί σύσσωμη η οικογένεια του ΒΑΟΛ Χίου για να καμαρώσει τη Γυναικεία ομάδα της στις 16:00 στον Μεγάλο Τελικό του 1ου Κυπέλλου Γυναικών απέναντι στον ΑΣ ΕΝΩΣΗ Λαγκάδας – Συκιάδας. Εκεί όπου στις 18:00 στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΤΕ Χίου οι Πρωταθλήτριες Αιγαίου 2013-2014 θα τιμηθούν για το Πρωτάθλημα Γυναικών Χίου της ίδιας περιόδου, ενώ η Βαλσαμώ Μυλωναδάκη και ο Γιάννης Αλεξάκης θα λάβουν το έπαθλο του πρώτου σκόρερ με τη φανέλα του ΒΑΟΛ στα πρωταθλήματα Παγκορασίδων και Εφήβων αντίστοιχα. Στην ίδια αγωνιστική χρονιά (2013-2014) η Ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ εκπροσώπησε τη Χίο στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, κατέκτησε το Κύπελλο Ανδρών Χίου ενώ ο αρχηγός της Μανώλης Χατζηλάμπρου αναδείχθηκε 1ος σκόρερ της Γ΄ Εθνικής. Αργότερα στις 19:30 θα ξεκινήσει ο Μεγάλος Τελικός του Κυπέλλου Ανδρών με τον ΒΑΟΛ και πάλι παρόντα απέναντι στον ΟΜΗΡΟ Καλλιμασιάς. Στο Κλειστό σήμερα θα κτυπήσει η καρδιά του ΒΑΟΛ με «παρόντα» όλα τα μέλη του Βούρειου ακόμη κι αυτά που βρίσκονται εκτός νησιού. Σήμερα το «ΒΑΟΛ» που θα φωνάξουν τα κορίτσια και τα αγόρια του Βούρειου είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα είναι τόσο δυνατό ώστε να ακουστεί όπου κτυπά …γαλανόλευκη καρδιά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Κομοτηνή, την Πάτρα, τα Γιάννενα, την Καλαμάτα, την Σκιάθο, την Ικαρία, τη Λάρισα, την Εύβοια μέχρι τα πέρατα της γης. Ραντεβού από νωρίς λοιπόν στο Κλειστό καθώς η μέρα αναμένεται μεγάλη…

16:00 – Τελικός Γυναικών: ΒΑΟΛ Χίου – ΕΝΩΣΗ Λαγκάδας Συκιάδας

Οι πολυπρωταθλήτριες του ΒΑΟΛ απέναντι σε μία ακόμη πρόκληση που δεν είναι άλλη από την πρόσθεση ενός ακόμη, διαφορετικού τίτλου στην αξιοζήλευτη συλλογή τους. Η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου θέλει να γράψει ιστορία καθώς πέρα από 1 χρονιά στην Α2 Εθνική, 1 Ειδικό Πρωτάθλημα για την Άνοδο, 2 Πρωταθλήματα Αιγαίου, 14 Πρωταθλήματα Χίου θέλει να στεφθεί και 1η Κυπελλούχος Χίου. Απέναντί της η ΕΝΩΣΗ από τα μπασκετοχώρια της Λαγκάδας και της Συκιάδας μια ομάδα που έχει τη δική της ιστορία στα δρώμενα του χιώτικου γυναικείου μπάσκετ και έχει προσφέρει πληθώρα αθλητριών πρώτης γραμμής με κορυφαία τη Δέσποινα Κουτουβίδη (αθλήτρια του ΒΑΟΛ Χίου για μία δεκαετία περίπου) αλλά και μία από τις 2 άτυχες του Τελικού Στεφανία Πύρρου (η Ξανθούλα Μαργαρίτη η άλλη) αλλά και πολλές ακόμη. Από τις σημερινές ομάδες και πέρα από τις προαναφερθήσες τη φανέλα και των 2 αντιπάλων έχει φορέσει και η Αργυρώ Παππά. Το συγκρότημα του Μιχάλη Μπουμπούλη πέρασε στον τελικό νικώντας τον ΦΟΒ με 36-30 και θα παραταχθεί έχοντας στο πλευρό του τη συμπαράσταση του ιδιαίτερα εκδηλωτικού κοινού του. Την ίδια συμπαράσταση βέβαια ελπίζουμε να έχουν και τα κορίτσια του ΒΑΟΛ καθώς με το σφύριγμα της λήξης θα έχει κριθεί ο πρώτος τίτλος για την περίοδο 2014-2015.

19:30 – Τελικός Ανδρών: ΒΑΟΛ Χίου – ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς

Ο κάτοχος του Κυπέλλου απέναντι στον μόνιμο φιναλίστ του θεσμού. Ο πρώτος της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών απέναντι στον δεύτερο (ισόβαθμοι στην κορυφή). Η καλύτερη επίθεση απέναντι στην καλύτερη άμυνα ή αλλιώς ο ΒΑΟΛ απέναντι στον ΟΜΗΡΟ. Μια μάχη απέναντι σε 2 ισάξιες ομάδες που μέχρι στιγμής για το πρωτάθλημα έχουν «αλώσει» την έδρα του σημερινού αντιπάλου τους ενώ έχουν υποστεί την ήττα στο σπίτι τους. Δύο παραδοσιακές μπασκετικές δυνάμεις του νησιού με αμοιβαίο σεβασμό κι όποιος το αμφισβητεί ας διαβάσει την ανάρτηση στο επίσημο blog του ΟΜΗΡΟΥ για τον σημερινό τελικό για να καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Το Κλειστό αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτο από φιλάθλους που θα θέλουν να παρακολουθήσουν την κορύφωση της Γιορτής του Χιώτικου Μπάσκετ. Με μόνο σίγουρο πως το φετινό Κύπελλο θα ντυθεί στα γαλανόλευκα (είναι τα χρώματα και των δύο αντιπάλων) οι θεατές θα παρακολουθήσουν ένα ντέρμπι που με τη λήξη του θα δείξει αν ο ΟΜΗΡΟΣ θα σπάσει την γκίνια που τον θέλει να φτάνει στην πηγή αλλά να μην πίνει νερό (φιναλίστ στις 3 τελευταίες διοργανώσεις) ή ο Βούρειος θα κατακτήσει μετά από 2 Κύπελλα στις τελευταίες 3 διοργανώσεις ένα ακόμη. Αν συμβεί αυτό θα προστεθεί στην τροπαιοθήκη της Αίθουσας «Καπετάν Στρατής Ματσέλας» όπου ήδη φιγουράρουν 2 συμμετοχές στη Γ΄ Εθνική, 2 Πρωταθλήματα Αιγαίου, 6 Πρωταθλήματα Χίου και φυσικά τα 2 προαναφερθέντα Κύπελλα Χίου. Ο ΟΜΗΡΟΣ από την άλλη έχει να επιδείξει 1 χρονιά στη Γ΄ Εθνική, 1 Πρωτάθλημα Αιγαίου και 5 πρωταθλήματα Χίου, τα 4 μάλιστα με τον Παντελή Βούλικα στον πάγκο (ο ίδιος έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους που αναφέρθηκαν πρίν στο τιμόνι της Ανδρικής ομάδας του ΒΑΟΛ). Στον πάγκο του ΟΜΗΡΟΥ ένα «δικό μας» παιδί. Ο Δημήτρης Μπόλιας που όχι μόνο έχει φορέσει τη φανέλα του ΒΑΟΛ αλλά υπήρξε και προπονητής του Βούρειου τόσο στα τμήματα υποδομής όσο και στο Ανδρικό και στο Γυναικείο τμήμα. Αθλητές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των 2 σημερινών αντιπάλων και θα παραταχθούν στο παρκέ του Κλειστού είναι οι Μ. Χατζηλάμπρου, Α. Καλιμανάς, Κ. Νακόπουλος, Σ. Λεγάτος και Οδ. Μακρίδης ενώ και ο Βοηθός Προπονητής του ΟΜΗΡΟΥ Χάρης Σπυρέλλης έχει υπάρξει αθλητής του ΒΑΟΛ. Όπως και να έχει πάντως όλοι προσδοκούμε έναν όμορφο τελικό ανάμεσα σε 2 σπουδαίες ομάδες και ο καλύτερος ας κερδίσει.

Στα αξιοσημείωτα των σημερινών αγώνων η παρουσία της οικογένειας του ΒΑΟΛ όχι μόνο με την ευρεία αλλά και με τη στενή έννοια του όρου. Έτσι στους σημερινούς τελικούς θα αγωνιστούν μαμά και γιος (Άντα Ζαχαριάδη, Μιχάλης Σουλίκας) αλλά και ανδρόγυνο (Κατερίνα Τσαρούχα, Μανώλης Χατζηλάμπρου) με τον τελευταίο να κάνει διπλή εμφάνιση αφού πέρα από προπονητής της Γυναικείας ομάδας του ΒΑΟΛ αποτελεί και βασικό μέλος της Ανδρικής.

Και μαζορέτες στο Κλειστό

Συμμετοχή στο γιορτινό κλίμα της ημέρας θα έχει και το τμήμα Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής του ΒΑΟΛ Χίου. Μία ομάδα 14 επίλεκτων γυμναστριών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Άσπας Συρρή θα παρουσιάσει ένα δροσερό χορευτικό πρόγραμμα για μαζορέτες λίγο πριν την έναρξη του Μεγάλου Τελικού του Κυπέλλου Ανδρών.

Ραντεβού στο Κλειστό λοιπόν. Η Γιορτή του Χιώτικου μπάσκετ με ελύθερη είσοδο μας περιμένει. Καλό μήνα σε όλους…