Header

banner_top

29/01 ...ΩΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

af kipello_2015

Και τώρα τελική ευθεία για final-4. Και όχι μόνο ένα, αλλά 2 καθώς φέτος η ΤΕ Χίου θα διοργανώσει στο Κλειστό τόσο το Final-4 των Ανδρών αλλά και για πρώτη φορά και το αντίστοιχο των Γυναικών.

Οι Άνδρες

Η ιστορία των Κυπέλλων ...χάνεται στο μακρινό 1989. Τότε την περίοδο 1989-1990 πρώτος Κυπελλούχος Χίου στέφεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Αρμολίων μετά από έναν δραματικό τελικό απέναντι στον ΝΟ Χίου. Την επόμενη περίοδο δεν θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση για να επανέλθει την επόμενη 1992-93. Το κύπελλο εκείνο κατακτά ο ΝΟ Χίου όπως και το επόμενο απέναντι στον ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ. Από την περίοδο 1994-95 ο θεσμός θα διακοπεί για να επανέλθει το 2011-12. Η αναβίωση βρίσκει την πρώτη κούπα της χιλιετίας στα χέρια του Μανώλη Χατζηλάμπρου και του Χρήστου Φωτεινού μετά από τη νίκη του ΒΑΟΛ επί του ΟΜΗΡΟΥ στο Κλειστό. Την επόμενη χρονιά (2012-2013) είναι η σειρά των ΙΩΝΩΝ να στεφθούν Κυπελλούχοι Χίου και πάλι στο Κλειστό. Φιναλίστ ποιος άλλος ο "μόνιμος" ΟΜΗΡΟΣ. Την περυσινή περίοδο 2013-2014 ο ΒΑΟΛ της Γ΄ Εθνικής καταβάλει στα Καμπόχωρα τον ΟΜΗΡΟ και φέρνει στο "Καπετάν Στρατής Ματσέλας" το 2ο Κύπελλο της ιστορίας του περνώντας ταυτόχρονα στην πρώτη θέση (και) σε αυτόν τον τομέα. Φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά final-4 με τις 4 ομάδες που έχουν προκριθεί από την προκριματική και την προημιτελική φάση. Αυτές είναι.

Ο ΒΑΟΛ Χίου: Oι γαλανόλευκοι του Παντελή Βούλικα πιστοί και σε αυτό το ραντεβού πέρασαν εύκολα τον ΙΩΝΙΚΟ Βουνού στην Α΄ Φάση ενώ στη συνέχεια απέκλεισαν τον ΦΟΒ μετά από ένα ντέρμπι που κρίθηκε στην παράταση (73-75 (60-60)). Στόχος ο 3ος Τελικός και ο 3ος τίτλος για τον Βούρειο.

Ο ΑΣ ΕΝΩΣΗ Λαγκάδας - Συκιάδας: Η ΕΝΩΣΗ του Μιχάλη Μπουμπούλη έχει γράψει ήδη ιστορία καθώς είναι η πρώτη ομάδα Β΄ Κατηγορίας που θα λάβει μέρος σε final-4. Eκτός απ' αυτό είναι και ο ένας από τους 2 Συλλόγους (φαντάζεστε ποιος είναι ο άλλος) που θα εκπροσωπηθεί στη Γιορτή του Χώτικου μπάσκετ τόσο με την Ανδρική όσο και με τη Γυναικεία ομάδα του. Στο μοναδικό παιχνίδι πρόσκρισης που έδωσε απέκλεισε τον ΚΟΦΙΝΑ (38-40).

Ο ΑΟ ΙΩΝΕΣ Χίου: Η ομάδα του Γιάννη Λαγού και του Αντώνη Συριάνη είχε εύκολο δρόμο μέχρι το final-4 καθώς πέρασε χωρίς αγώνα την πρώτη φάση και στα προημιτελικά άφησε έξω τον ΝΗΡΕΑ κερδίζοντάς τον με 44-68. Το Κύπελλο φαντάζει ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους περυσινούς πρωταθλητές για διάκριση καθώς στο φετινό πρωτάθλημα έχουν μείνει λίγο πίσω.

Ο ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς: Ο μόνιμος φιναλίστ (έχει μέχρι στιγμής 3 στις 3 συμμετοχές σε τελικούς) απέκλεισε διαδοχικά ΑΙΓΕΑ και ΛΙΘΙ και θα προσπαθήσει να φτάσει στον 4ο τελικό και να σηκώσει αυτή τη φορά την κούπα. Η ομάδα του Δημήτρη Μπόλια θα έχει ένα επιπλέον όπλο σε αυτή της την προσπάθεια αφού θα έχει τη συμπαράσταση του πολυπληθούς και ιδιαιτέρως εκδηλωτικού κοινού της.

Οι ημιτελικοί των Ανδρών

ΕΝΩΣΗ - ΒΑΟΛ (Παρασκευή 30/1 - 17:30)

ΙΩΝΕΣ - ΟΜΗΡΟΣ (Παρασκευή 30/1 - 19:30)

Μεγάλος τελικός: Κυριακή 1/2 - 19:30.

Οι Γυναίκες:

Οι 4 ομάδες που συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα Γυναικών Χίου αποτελούν την 4άδα του Final-4 του πρώτου θεσμού Κυπέλλου Γυναικών στην ιστορία της ΤΕ Χίου. ΒΑΟΛ, ΑΙΓΕΑΣ, ΦΟΒ και ΕΝΩΣΗ είναι το καρέ των Γυναικείων ομάδων που θα δώσουν τις δικές τους μάχες για την πρώτη κούπα της περιόδου. Με αυτό τον στόχο θα αγωνισθεί και η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου ώστε μετά από μία χρονιά στην Α2 Εθνική, 2 πρωταθλήματα Αιγαίου και 14 πρωταθλήματα Χίου να κάνει τον Βούρειο και Κυπελλούχο Χίου.

Οι ημιτελικοί των Γυναικών:

ΕΝΩΣΗ - ΦΟΒ (Σάββατο 31/1 - 17:30)

ΑΙΓΕΑΣ - ΒΑΟΛ (Σάββατο 31/1 - 19:30)

Μεγάλος Τελικός: Κυριακή 1/2 - 16:00

Και μαζορέτες...

Συμμετοχή στο final-4 θα έχει και το τμήμα Ρυθμικής του ΒΑΟΛ Χίου καθώς στον Μεγάλο Τελικό του Κυπέλλου Ανδρών ένα επίλεκτο τμήμα του Βούρειου με 14 νεαρές γυμνάστριες θα παρουσιάσει ένα 3λεπτο χορευτικό πρόγραμμα.