Header

banner_top

26/01 ...ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

af kipello_2015

Νέα εβδομάδα με νέα κυβέρνηση και νέα πρόσωπα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο - καλή επιτυχία σε όλους. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα της εβδομάδας κυριαρχεί η Γιορτή του Χιώτικου μπάσκετ με τα final-4 του Κυπέλλουτων Ανδρών και το αντίστοιχο των Γυναικών. Η ανδρική και η Γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου που οδηγούν και οι 2 τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΤΕ Χίου, θα παλέψουν για τη διάκριση και στο Κύπελλο στο τέλος της εβδομάδας που ξεκίνησε σήμερα (26/01). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η αγωνιστική δράση ξεκινάει την Τετάρτη 28/01 με 2 αγώνες στο Βούρειο. Την αρχή κάνει το Αναπτυξιακό τμήμα Αγοριών του ΒΑΟΛ Χίου το οποίο στις 18:00 θα υποδεχθεί το αντίστοιχο του ΑΣ ΑΜΑΝΗΣ.

Αμέσως μετά (19:30) και πάλι στο Βούρειο σειρά έχουν οι έφηβοι και η αναμέτρηση ΒΑΟΛ - ΑΙΓΕΑΣ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί για την 9η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΤΕ Χίου στο οποίο η ομάδα του Παναγιώτη Καλαμάρη λαμβάνει μέρος με την παιδική ομάδα καταγράφοντας έως τώρα ιδιαίτερα αισιόδοξες εμφανίσεις και αποτελέσματα.

Η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή 30/01 με Final-4 Κυπέλλου Ανδρών και ημιτελικούς στο Κλειστό. Την αυλαία της Γιορτής του Χιώτικου Μπάσκετ θα ανοίξει η ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου καθώς στις 17:30 θα παραταχθεί στο Κλειστό απέναντι στην ΕΝΩΣΗ με στόχο τη νίκη και την πρόσκριση στον τελικό. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα, που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Κυπελλούχου Χίου, έχει αποκλείσει μέχρι τα ημιτελικά ΙΩΝΙΚΟ και ΦΟΒ ενώ η έκπληξη του θεσμού ΕΝΩΣΗ άφησε εκτός final-4 τον ΚΟΦΙΝΑ. Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας ΟΜΗΡΟΣ και ΙΩΝΕΣ θα παλέψουν στις 19:30 για την άλλη θέση του Μεγάλου Τελικού του Κυπέλλου Ανδρών.

Το Σάββατο 31/01 έχει οριστεί ως ημέρα ημιτελικών του Κυπέλλου Γυναικών θεσμού που κάνει την παρθενική του εμφάνιση. Έτσι στις 19:30 η Γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου, υπό της οδηγίες του Μανώλη Χατζηλάμπρου,θα παραταχθεί στο Κλειστό για να αντιμετωπίσει τον ΑΙΓΕΑ και να διεκδικήσει την είσοδο της στον Πρώτο Τελικό Κυπέλλου Γυναικών στη Χίο. Στον άλλο ημιτελικό ΕΝΩΣΗ και ΦΟΒ διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο την πρόσκριση στον Μεγάλο Τελικό της Κυριακής.

Η Κυριακή 1/2 θα αποτελέσει την κορύφωση της Γιορτής του Χιώτικου Μπάσκετ καθώς πέρα από τους Τελικούς των Κυπέλλων Ανδρών και Γυναικών θα φιλοξενήσει και την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΤΕ Χίου που θα συνοδευτεί με τις απονομές της χρονιάς 2013 - 2014 σε πρωταθλητές και πρώτους σκόρερ. Με την ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου να συμμετέχει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, ο Βούρειος θα εκπροσωπηθεί στις βραβεύσεις από τη Γυναικεία του ομάδα (Πρωταθλήτρια Χίου και Πρωταθλήτρια Αιγαίου) καθώς και από τον Γιάννη Αλεξάκη που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην κατηγορία εφήβων με τη φανέλα του ΒΑΟΛ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 στο Κλειστό.

Νωρίτερα στις 16:00 και πάλι στο Κλειστό θα ξεκινήσει ο Μεγάλος Τελικός του Κυπέλλου Γυναικών με τους νικητές των αναμετρήσεων ΕΝΩΣΗ - ΦΟΒ και ΑΙΓΕΑΣ - ΒΑΟΛ να αποτελούν τους πρώτους φιναλίστ στην ιστορία του θεσμού.

Μετά την Κοπή της Πίτας της ΤΕ Χίου στις 19:30 θα δοθεί το τζάμπολ του Μεγάλου Τελικού του Κυπέλλου Ανδρών με τη συμμετοχή των νικητών των αναμετρήσεων ΕΝΩΣΗ - ΒΑΟΛ και ΙΩΝΕΣ - ΟΜΗΡΟΣ. Σ' αυτό τον τελικό θα υπάρχει συμμετοχή και από άλλο τμήμα του Βούρειου το οποίο όμως το κρατάμε ως έκπληξη.

Ο προγραμματισμένος αγώνας ΝΗΡΕΑΣ - ΒΑΟΛ στα Καρδάμυλα για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος εφήβων της ΤΕ Χίου αναβάλλεται για τις 22/2.

Καλή εβδομάδα σε όλους...