Header

banner_top

13/12 (ΚΟΡ) ΒΑΟΛ - ΑΙΓΕΑΣ 60-54 παρ

Σπουδαία νίκη για τα ψυχωμένα κορίτσια του ΒΑΟΛ που επικράτησαν με 60-54 στην παράταση (καν. διαρκ.: 49-49) επί του ΑΙΓΕΑ απόψε το απόγευμα στο κατάμεστο Βούρειο. Με τη νίκη τους αυτή τα κορίτσια του Παντελή Βούλικα και της Θάλειας Ψώρρα ολοκλήρωσαν αήττητα τον Α΄ Γύρο του πρωταθλήματος κορασίδων της ΤΕ Χίου και πλέον είναι οι Πρωταθλήτριες Χειμώνα της κατηγορίας όπως έκαναν πριν από λίγες ημέρες τόσο οι Γυναίκες, όσο και οι Παίδες του ΒΑΟΛ Χίου. Ο σημερινός αγώνας υπήρξε συναρπαστικός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που βρέθηκε στο Βούρειο. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΒΑΟΛ βρέθηκε μπροστά στο σκορ χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει (+7 η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε). Με πολύ καλή συνολική δουλειά στην άμυνα και επιθετικά ξεσπάσματα ο Βούρειος κρατούσε τα ηνία του αγώνα μέχρι και τα τέλη της 3ης περιόδου όταν οι φιλοξενούμενες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Ο ΒΑΟΛ ξεπέρασε γρήγορα το γεγονός αυτό ξαναπέρασε μπροστά και ενώ θα μπορούσε να έχει "τελειώσει" το παιχνίδι από την κανονική του διάρκεια, κάποιες επιπολαιότητες όμως έκαναν τον αγώνα απόλυτο ντέρμπι προς τέρψη των θεατών που παρακολούθησαν ένα σπουδαίο ματς. Μ' αυτά και μ' αυτά η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση όπου η υπεροχή του ΒΑΟΛ υπήρξε καθολική με συνέπεια το απόλυτα δίκαιο 60-54. Πολλαπλά κέρδη για την ...φρέσκια ομάδα των κορασίδων του ΒΑΟΛ καθώς πέρα από τη νίκη ψυχολογίας (ο τίτλος θα κριθεί στο Κλειστό) ο Βούρειος κέρδισε και την αυτοεκτίμηση κάποιων αθλητριών του που όχι μόνο πάλεψαν αλλά και υπήρξαν καίριες ως προς τη τελική επικράτηση. Όλα τα κορίτσια των νικητών διακρίθηκαν με την ηγετική Βαλσαμώ Μυλωναδάκη να σταματά στους 22(1), την αέρινη πιτσιρίκα Αναστασία Μουτάφη να ακολουθεί με 13π., τη μαχητική Μαρία Καμαράδου να πετυχαίνει 10π. και να μπορεί πολλούς περισσότερους και τη "φαρμακερή" Μαριλίτα Φόρου να σκοράρει 9 καυτούς πόντους. Από κει και πέρα σπουδαία δουλειά ιδιάιτερα στην άμυνα από όλα τα κοριτσιά ενώ μερίδιο στη νίκη έχουν όλα ακόμη και αυτά που δεν αγωνίσθηκαν. Από τον ΑΙΓΕΑ ξεχώρισαν οι Φέντισιν (19π) και Λοΐζου (13(1)). Μπράβο στα κορίτσια και των 2 ομάδων για τον όμορφο αγώνα τους και για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια σε όλο το "team" του τμήματος κορασίδων του ΒΑΟΛ. Άλλωστε από αύριο κιόλας υπάρχει επιστροφή στη δουλειά με στόχο με τους τόνους χαμηλωμένους και με σοβαρότητα στις προπονήσεις, να πιστοποιήσουν στο παρκέ τη δεδομένη αγωνιστική τους πρόοδο.

Διαιτητές: Ι. Λουκαράκης - Αλεβίζος

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 28-24, 38-35, 49-49, 60-54.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Ψώρρα) Φιλιμάκη, Νεαμονίτη, Μουτάφη 13, Χαλλιορή 4, Β.Βούλγαρη 2, Α. Βούλγαρη, Καμαράδου 10, Φόρου 9, Μυλωναδάκη 22(1), Συρρή, Αθ. Καραμανή, Αγγ. Καραμανή.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής - Γιασεμή) Καλαμάρη, Λιάκη 8, Κισσάνη 1, Σπανού 1, Λοΐζου 13(1), Γάιλα, Μαρή 5, Φέντισιν 19, Γιαννιώδη, Τετώνη 7, Σταυρινούδη, Κολλιάρου.