Header

banner_top

25/10 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ-ΟΜΗΡΟΣ 56-60

Την ήττα με σκορ 56-60 από την ανδρική ομάδα του ΑΣ ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς γνώρισε ο ΒΑΟΛ Χίου απόψε (25/10) στο Βούρειο. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα παρά το γεγονός πως κρατούσε την πρωτοπορεία στο σκορ (από 2-9π.) δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στο κακό 4ο δεκάλεπτο, όταν ο ψυχομένος ΟΜΗΡΟΣ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (2΄ πριν τη λήξη) και εκμεταλευόμενος τις κακές επιθετικά, επιλογές των αντιπάλων του έφτανε δίκαια στη νίκη. Παρά την κακή μέρα που βρέθηκαν κάποια από τα σπουδαία επιθετικά όπλα του ΒΑΟΛ, και τη "μαύρη τρύπα" των ριμπάουντ που στίχοισαν ακριβά, ο ΒΑΟΛ έβρισκε τον τρόπο να οδηγεί το σκορ. Καθώς όμως 2 φορές δεν κατάφερε να φτάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα ασφαλείας έδωσε το δικαίωμα στους φιλόδοξους Καλλιμασιώτες να πιστέψουν στη νίκη και στο τέλος να την κατακτήσουν σπάζοντας και μια παράδοση ...δεκαετίας. Κι αυτό γιατί η τελευταία φορά που ο ΟΜΗΡΟΣ νίκησε τον ΒΑΟΛ (με τον Π. Βούλικα στον πάγκο) ήταν το 2004 στο Κλειστό με τον Δ. Ζώη να οδηγεί τον αείμνηστο Ματθαίο Μπιρλή και τους συμπαίκτες του (Γιακούμα, Πατελίδα, Σφηκάκη, Σύλλα, Βιεννά κ.α.) ενώ άλλη μία φορά ο ΒΑΟΛ είχε ηττηθεί από τον ΟΜΗΡΟ το 2008 αλλά την ομάδα του Βούρειου κοούτσαρε ο σημερινός προπονητής του ΟΜΗΡΟΥ Δημήτρης Μπόλιας. Οι παραδόσεις όμως είναι για να σπάνε και τα παθήματα για να γίνονται μαθήματα... καθώς οι σημερινοί αντίπαλοι φιλοδοξούν να ξανασυναντηθούν εκτός από τον β΄γύρο στα Καμπόχωρα και στα play-offs. Από τον ΒΑΟΛ για να ξαναγυρίσουμε στα του αγώνα, το σκοράρισμα οδήγησαν οι Γιάννης Ζεστός 16π. και Γιώργος Καδηγιαννόπουλος (10(2)) την ώρα που ο ΟΜΗΡΟΣ ολοκλήρωνε τον αγώνα με τον Βαγγέλη Τσουρή στους 16π. και τον Σταμάτη Λεγάτο στους 12π, ενώ καθοριστικοί ήταν και οι 8π. του Παντελή Χαμέτη. Μία από τις πιο κακές παραγωγικά βραδιές για τον ΒΑΟΛ αποτελούν οι 56 (!) πόντοι στην επίθεση είναι σπανιότατη, αν όχι πρωτόγνωρη τόσο χαμηλή παραγωγικότητα στην Α΄ Χίου.

Διαιτητές: Ι. Λουκαράκης - Μ. Γιακούμας.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 36-32, 48-47, 56-50.

ΒΑΟΛ (Βούλικας - Καλαμάρης) Παναγιωτόπουλος, Χιωτέλλης, Τσιριγώτης, Σουλίκας 9, Παπαγιαννάκης, Σακελλάρης, Χατζηλάμπρου 6, Παπανικολάου, Νακόπουλος 4, Καδηγιαννόπουλος 10(2), Καλιμανάς 9(3), Ζεστός 16.

ΟΜΗΡΟΣ (Μπόλιας - Σπυρέλλης) Μοσχούρης, Κόκκοτας, Δοντάς 2, Λεγάτος 12(1), Φεγγουδάκης 2, Κουιμτζής 2, Μακρίδης 2, Τσουρής 16, Βερδής, Φουντουλάκος 6(2), Χαμέτης 8, Στακιάς 10.