Header

banner_top

02/09 ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ

Παρουσία του συνόλου σχεδόν, της δύναμής της, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1/9, η Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ ΤΕ Χίου, που αφορούσε κατά κύριο λόγο την οργάνωση και τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της περιόδου 2014 – 2015. Ο ΒΑΟΛ Χίου συμμετέχει για 16η (!!!) συνεχόμενη χρονιά σε όλες τις κατηγορίες της ΤΕ Χίου.

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ

Με τη συμμετοχή 8 ομάδων θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Ανδρών. Ο Πρωταθλητής θα συνεχίσει στα μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική ενώ η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία θα υποβιβαστεί στη Β΄ Τοπική Κατηγορία 2015-2016. Οι 4 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα συνεχίσουν στα play-offs με τους ημιτελικούς (1ος – 4ος και 2ος – 3ος) να κρίνονται στις 3 νίκες με τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου να μετρούν κανονικά όπως κάθε χρόνο. Στον τελικό πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει τις 4 νίκες. Μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε τα play-offs να διεξαχθούν Τετάρτη – Σάββατο. Η κλήρωση που ακολούθησε έφερε τον ΒΑΟΛ Χίου φιλοξενούμενο του ΚΟΦΙΝΑ την 1η αγωνιστική, ενώ τη 2η ο Βούρειος θα φιλοξενήσει τον φιλόδοξο ΟΜΗΡΟ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για την ομάδα του Παντελή Βούλικα.

ΚΥΠΕΛΛΟ

Για 4η συνεχόμενη φορά, μετά την αναβίωσή του, θα διοργανωθεί το Κύπελλο Χίου Ανδρών, με τον ΒΑΟΛ να θέλει να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του. Η αλλαγή στη φετινή διοργάνωση αφορά στην τελική φάση του θεσμού καθώς θα διεξαχθεί final-4 στο Κλειστό με τους ημιτελικούς να διεξάγονται Παρασκευή και τον Τελικό Κυριακή σε ένα εορταστικό 3ήμερο που θα περιλαμβάνει τις απονομές της προηγούμενης χρονιάς, τη γιορτή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΤΕ Χίου και ίσως τον πρωτοεμφανιζόμενο θεσμό του Κυπέλλου Γυναικών. Η κλήρωση ανέδειξε τα ζευγάρια 1. ΠΥΡΣΟΣ – ΛΙΘΙ, 2. ΑΙΓΕΑΣ – ΟΜΗΡΟΣ, 3. ΝΗΡΕΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 4. ΝΟΘ – ΦΟΒ και 5. ΒΑΟΛ – ΙΩΝΙΚΟΣ με τους Κυπελλούχους να φιλοξενούν στο Βούρειο την ανανεωμένη ομάδα του Βουνού υπό τις οδηγίες του Ηλία Πουριάζου. Στην επόμενη φάση ο νικητής του αγώνα (3) θα τεθεί αντιμέτωπος με τους ΙΩΝΕΣ (αγ. 6), ενώ τα υπόλοιπα ζευγάρια θα είναι (2)-(1) (αγ. 7), (4)-(5) (αγ. 8) και ΕΝΩΣΗ – ΚΟΦΙΝΑΣ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο ΒΑΟΛ μετά τον ΙΩΝΙΚΟ θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα ΝΟΘ – ΦΟΒ για μία θέση στο final-4. Eκεί ο νικητής αυτού του αγώνα θα παίξει με τον νικητή του ΕΝΩΣΗ – ΚΟΦΙΝΑΣ ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι νικητές των αγώνων (6) – (7).

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χωρίς εκπλήξεις στις συμμετοχές (ΒΑΟΛ, ΑΙΓΕΑΣ, ΦΟΒ, ΕΝΩΣΗ) θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα Γυναικών 2014-2015, ενώ η φετινή καινοτομία αφορά στη διοργάνωση του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί με τη μορφή final-4 πιθανότατα το ίδιο Σ/Κ με το αντίστοιχο των Ανδρών. Τα ζευγάρια των ημιτελικών όπως προέκυψαν από την κλήρωση είναι ΑΙΓΕΑΣ – ΒΑΟΛ και ΕΝΩΣΗ – ΦΟΒ με τους νικητές να διεκδικούν το νεοσύστατο τρόπαιο.

ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ

8 συμμετοχές (ξεχωρίζει ο ρούκι «ΑΣ ΑΜΑΝΗΣ») στο εφηβικό πρωτάθλημα (1997+) που θα διεξαχθεί με το σύστημα pool και θα έχει ως ιδιαιτερότητα τη συμμετοχή (εκτός συναγωνισμού) της Μικτής Παίδων της ΤΕ ΧΙΟΥ. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο Πρωτάθλημα νεανίδων (1996+) που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 4 ομάδων.

ΠΑΙΔΩΝ

Η αθρόα συμμετοχή στην κατηγορία (1999+) οδήγησε τους διοργανωτές σε κατάρτιση 2 ομίλων των 5 ομάδων όπου μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα ακολουθήσουν τα play-offs. Έτσι οι 4 πρώτες ομάδες των ομίλων θα διασταυρωθούν ανάλογα τη θέση τους 1-4, 2-3, 3-2, 4-1 με την τελική 4άδα να έχει το δικό της final-4 για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή. Οι όμιλοι της κατηγορίας παίδων έχουν ως εξής: 1ος Όμιλος: ΦΟΒ, ΑΜΑΝΗ, ΚΟΦΙΝΑΣ, ΕΝΩΣΗ, ΝΟΘ και 2ος Όμιλος: ΙΩΝΕΣ, ΒΑΟΛ, ΟΜΗΡΟΣ, ΝΗΡΕΑΣ, ΑΙΓΕΑΣ.

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ήρεμα νερά στην κατηγορία (1999+) με τη συμμετοχή 4 ομάδων (ΒΑΟΛ, ΦΟΒ, ΑΙΓΕΑΣ, ΕΦΗΒΟΣ) και την ανάδειξη του Πρωταθλητή μετά από 2 γύρους με το σύστημα pool (όλοι με όλους).

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Με αγόρια και κορίτσια γεννημένα το 2001 και νεότερα θα διεξαχθούν τα φετινά αναπτυξιακά πρωταθλήματα όπου ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Αρμολίων και του ΑΣ ΑΜΑΝΗΣ που θα ντεπουτάρουν στην κατηγορία αγοριών προσθέτοντας αισιοδοξία για την ανάπτυξη του μπάσκετ σε ολόκληρο το νησί.

Στα …δυσάρεστα της βραδιάς το «χαράτσι» των 5€ ανά δελτίο για τις ανανεώσεις όπου ο ΒΑΟΛ αναδείχθηκε και πάλι «πρωταθλητής» όντας το πολυπληθέστερο σωματείο. Ας κρατήσουμε όμως μόνο τα θετικά και ας ευχηθούμε σε όλους όσους προσπαθούν για το χιώτικο μπάσκετ να έχουν μια καλή νέα αγωνιστική χρονιά με υγεία και κάθε επιτυχία.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Α΄ Γύρου της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών 2014-2015:


1η αγωνιστική

ΟΜΗΡΟΣ-ΙΩΝΕΣ

ΚΟΦΙΝΑΣ-ΒΑΟΛ

ΦΟΒ-ΝΟΘ

ΑΙΓΕΑΣ-ΝΗΡΕΑΣ


2η αγωνιστική

ΒΑΟΛ-ΟΜΗΡΟΣ

ΝΟΘ-ΚΟΦΙΝΑΣ

ΝΗΡΕΑΣ-ΦΟΒ

ΑΙΓΕΑΣ-ΙΩΝΕΣ


3η αγωνιστική

ΟΜΗΡΟΣ-ΝΟΘ

ΚΟΦΙΝΑΣ-ΝΗΡΕΑΣ

ΦΟΒ-ΑΙΓΕΑΣ

ΙΩΝΕΣ-ΒΑΟΛ


4η αγωνιστική

ΝΗΡΕΑΣ-ΟΜΗΡΟΣ

ΑΙΓΕΑΣ-ΚΟΦΙΝΑΣ

ΦΟΒ-ΙΩΝΕΣ

ΝΟΘ-ΒΑΟΛ


5η αγωνιστική

ΟΜΗΡΟΣ-ΑΙΓΕΑΣ

ΚΟΦΙΝΑΣ-ΦΟΒ

ΙΩΝΕΣ-ΝΟΘ

ΒΑΟΛ-ΝΗΡΕΑΣ


6η αγωνιστική

ΦΟΒ-ΟΜΗΡΟΣ

ΚΟΦΙΝΑΣ-ΙΩΝΕΣ

ΑΙΓΕΑΣ-ΒΑΟΛ

ΝΗΡΕΑΣ-ΝΟΘ


7η αγωνιστική

ΟΜΗΡΟΣ-ΚΟΦΙΝΑΣ

ΙΩΝΕΣ-ΝΗΡΕΑΣ

ΒΑΟΛ-ΦΟΒ

ΝΟΘ-ΑΙΓΕΑΣ