Header

banner_top

17/07 (ΡΕΤΡΟ) ΕΦΗΒΟΙ ΕΤΩΝ ...40

191

Σε μια ιστορική ημέρα μας μεταφέρει σήμερα η στήλη μας, καθώς το εφηβικό τμήμα του ΒΑΟΛ Χίου 1991-1992 "εγκαινιάζει" το Βούρειο... Είμαστε στον Οκτώβριο του 1991 και ο πρώτος αγώνας που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του ΒΑΟΛ αφορά στο εφηβικό πρωτάθλημα (1974 και νεώτεροι...) και θα φέρει αντιμέτωπες 2 πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες τον Βούρειο ΑΟ Λιβαδίων και την Ένωση Συκιάδας - Λαγκάδας που επίσης δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της. Λαοθάλασσα κατακλύζει το ...drive in ασφάλτινο Βούρειο καθώς πολύς είναι ο κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει το ντεμπούτο των 2 ομάδων.

291

Διαιτητές της συνάντησης είναι ο κ. Ματθαίος Γιοβανάκης (1ος Πρόεδρος της ΕΟΚ/ΤΕ Χίου) και ο κ. Δημήτρης Κάβουρας ενώ από το team της Γραμματείας μπορούμε να διακρίνουμε τον Γυμνασίαρχο Τζίμη Φεργαδιώτη και τον αείμνηστο Γιάννη Κουκούμιαλο. Προπονητές των 2 ομάδων (με πολύ λιγότερα κιλά) είναι ο Στέφανος Τσίγκος για την ΕΝΩΣΗ και ο Γιώργος Πατεράκης για τον ΒΑΟΛ με τον τελευταίο να είναι έφηβος αθλητής των γηπεδούχων χωρίς δικαίωμα συμμετοχής καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από τον ΝΟ Χίου.

391

Από τους αθλητές του Βούρειου διακρίνουμε τον Αλέξανδρο Νεαμονίτη (6), τον Χρήστο Προκοπίου (5), τον Γιώργο Ξηνταριανό (12), τον Γιώργο Μανδάλα (10) ενώ στο πάγκο κάθονται οι Θοδωρής Κανάρης, Σταμάτης Σβύνος, Λεωνίδας Νεαμονίτης, Νίκος Μανδάλας, Ανδρέας Καραμαούνας και φυσικά ο πρώτος έφορος των ανδρικών τμημάτων του ΒΑΟΛ Λεωνίδας Τριανταφυλλάκης. Άτυχος, καθώς δεν διακρίνεται σε κανένα φωτογραφικό ενσταντέ, ο Κώστας Καλαμπόκας, που όχι μόνο ήταν παρών στον αγώνα αλλά συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στη ...μεγαλειώδη νίκη του ΒΑΟΛ όσο και στο να ακουστεί για πρώτη φορά το γνωστό "μπούκα μπούκα μπούκα ηγέτη Καλαμπούκα" για το σπουδαιότερο "13άρι" που ανέδειξε ο Βούρειος. Στον συγκεκριμένο αγώνα μάλιστα παραλίγο να μην αγωνιστεί καθώς τραυματίστηκε στο ζέσταμα... Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε Κυριακή πρωί και ο Κώστας καθυστέρησε λόγω των εκκλησιαστικών του υποχρεώσεων (ψάλτης στον Ι.Ν. Παναγίας Λέτσαινας) οπότε η εμφάνισή του λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ έφερε κύματα ενθουσιασμού στις κατάμεστες "κερκίδες". Ήταν μάλιστα τόσος ο ενθουσιασμός του Κώστα που προσπάθησε να πιάσει το στεφάνι με αμφίεση εκκλησίας, αλλά τον πρόδωσε το ...σκαρπίνι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και έτσι εκτός από τον πόνο του "τα άκουσε" και από τον γλαφυρό κ. Τριανταφυλλάκη.

491

Όπως και να χει πάντως ο αγώνας αυτός αποτέλεσε μία από τις πρώτες "χρυσές" σελίδες στη μεγάλη ιστορία του ΒΑΟΛ και φυσικά και η σημερινή μας παρουσίαση αποτελεί έναν ιδιαίτερο "φόρο τιμής" σε όλους όσους έβαλαν τα θεμέλια του οικοδομήματος που θαυμάζουμε σήμερα...

Οι σημερινές φωτογραφίες αποτελούν αρχειακό υλικό του τότε αθλητή και σημερινού Μέλους του ΔΣ του ΒΑΟΛ κ. Αλέξανδρου Νεαμονίτη. Όποιος έχει αντίστοιχο υλικό μπορεί να μας το προσκομίσει ενώ το e-mail μας είναι πάντα ελεύθερο για κάθε είδους παρατήρηση ή διόρθωση.