Header

banner_top

29/06 (ΓΥΝ) ΒΑΟΛ-ΑΝ. ΛΑΜΙΑΣ 72-31

14mets

Mε μία ακόμη νίκη ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο Ειδικό Πρωτάθλημα για την Άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών ο ΒΑΟΛ Χίου. Αυτή τη φορά επικράτησε με 72-31 επί της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Λαμίας στον αγώνα κατάταξης που πραγματοποιείται μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των δύο Υποομίλων με τον νικητή να αποκτά προτεραιότητα για κάλυψη πιθανής κενής θέσης στην επόμενη Α2 Εθνική. Ο σημερινός αγώνας έδειξε για ακόμη μία φορά την ανισότητα των 2 Υποομίλων όπου πλέον, πέραν της αριθμητικής ανισότητας (4 ομάδες στο Α΄ Υποόμιλο με τον Βούρειο να περνάει και προκριματική φάση, την ώρα που στον Β΄ η Καλαμάτα ήρθε - κέρδισε - ανέβηκε) έγινε σαφής και η διαφορά δυναμικότητας… Όπως και να ‘χει οφείλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στις σούπερ πιτσιρίκες του ΑΡΚΑΔΙΟΥ όπως και στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80, της δικιάς μας Μαρίας Μαθιούδη, για την άνοδό τους, καθώς και σε όλες τις ομάδες που έπαιξαν στα φετινά μπαράζ με ...ίδιους πόρους και χωρίς την παραμικρή οικονομική στήριξη από πουθενά. Για τα υπόλοιπα απλά ελπίζουμε η ΕΟΚ να αξιολογήσει τις γενικότερες συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων και αν κρίνει πως αυτό είναι δυνατόν να τις αναθεωρήσει προς το καλύτερο. Στο σημερινό παιχνίδι τα κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου, μολονότι στερήθηκαν τις οδηγίες του καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις τον ανάγκασαν να βρίσκεται στη Χίο (η τραυματίας Ελένη Θεοδώρου εκτέλεσε χρέη «υπηρεσιακού» κόουτς), δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στις φιλότιμες Πρωταθλήτριες Στερεάς Ελλάδας. Οι πρωταθλήτριες Αιγαίου πήραν σαφέστατο προβάδισμα στο σκορ (16-02 το Α΄ δεκάλεπτο) και όσο περνούσε η ώρα απλά μετουσίωναν σε άνοιγμα της «ψαλίδας του σκορ» τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τις Ρουμελιώτισες. Σαφής υπεροχή σε άμυνα και επίθεση από όσα κορίτσια έπαιξαν σήμερα, καθώς μέρος της χιώτικης αποστολής είχε αφιχθεί ήδη στο νησί μας με βάση τον αρχικό προγραμματισμό της αποστολής. Μιας αποστολής που ολοκληρώθηκε με συνολικό απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα (την πρώτη της χρονιάς (!)) που όμως υπήρξε ικανή να της στερήσει την άνοδο. Παραγωγικότερες στον σημερινό αγώνα, για να επανέλθουμε, η Αγγελική Καμαράδου (19(1)) και τη Θάλεια Ψώρρα (13(1)) να ακολουθεί, με όλες τις υπόλοιπες χιώτισες να μοιράζονται χρόνο συμμετοχής και εντυπώσεις. Από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ η Αντωνοπούλου (8π.) και η Γεωργατζά (6π.) ξεχώρισαν.

Τα δεκάλεπτα: 16-02, 37-11, 57-20, 72-31.

Διαιτητές: Τσολάκος – Σκαλτσής.

ΒΑΟΛ Χίου (Θεοδώρου) Ψώρρα 13(1), Σολωμού 5, Γριμπαβιώτη 6, Νεστορίδη 2, Πύρρου 5, Γρηγοριάδου 3, Ντατσοπούλου 2, Συρρή 9(1), Ζαχαριάδη 8, Κώττη, Καμαράδου 19(1).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λαμίας (Κουμπούρας) Ντζάφα 4(1), Γεωργατζά 6, Βερβέρη 3, Αναστούλη 2, Πανουργιά 2, Μονάντερου, Αναγνωστοπούλου 2, Αντωνοπούλου 8, Λάσκαρη 2, Χαλδούπη 2.