Header

banner_top

21/02 (ΝΕΑΝ) ...ΓΛΥΚΕΙΑ ΗΤΤΑ

Αν και γνώρισε την ήττα με σκορ 62 - 63 η ομάδα των νεανίδων του ΒΑΟΛ το μεσημέρι της Κυριακής από τον ΠΑΓΧΙΑΚΟ, η ομάδα μας έκανε ένα σπουδαίο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί στον α΄ γύρω είχε κερδίσει τοαν αντίπαλό της με 18 πόντους διαφορά και έτσι με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της ΕΝΩΣΗΣ θα στεφθεί και φέτος πρωταθλήτρια. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός μολονότι η απόδοση του ΒΑΟΛ κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα. Από το ξεκίνημα τα κορίτσια του ΠΑΓΧΙΑΚΟΥ μπήκαν μπροστά στο σκορ και με κύριες επιθετικές αιχμές τις Μπουρέκα (18π.), Τσαρούχα (17π.) και Τσαλίκη (16π.) έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι μας. Έτσι το α΄ δεκάλεπτο έληξε με 18 - 12, με την ομάδα μας να δείχνει αργή, άτονη και με πολύ κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Και να μην ξεχάσουμε βέβαια και τα γρήγορα και κυρίως άσκοπα φάουλ που υπέπεσαν βασικά στελέχη μας (Μαργαρίτη, Πύρρου, Γρηγοριάδη) για άλλη μία φορά φέτος. Πάνω κάτω ίδια εικόνα και στο β΄ δεκάλεπτο με την κακή εικόνα του ΒΑΟΛ να συνεχίζεται και τις αθλήτριες μας σαν "υπνοτισμένες" να μην μπορούν να μπουν στο ρυθμό του αγώνα. Το ρόλο της σε αυτόν τον γενικότερο αποσυντονισμό του ΒΑΟΛ έπαιξε και η ζώνη που εφάρμοσαν τα κορίτσια του Βαγγέλη Δέδε καθώς και το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να βγάλουμε αιφνιδιασμούς που είναι αναπόσπαστο στοχείο του παιχνιδιού μας. Με τον τρόπο αυτό φτάσαμε στο ημίχρο με σκορ 29 - 21. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τραγικά... Ο ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ με αυτοπεποίθηση και σιγουριά έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει, ο ΒΑΟΛ είχε κολήσει και στην επίθεση και φτάσαμε στα μέσα του γ΄ δεκαλέπτου να είμαστε πίσω με 19 !!! πόντους διαφορά, σκορ δηλαδή που έδινε το πρωτάθλημα στον ΠΑΓΧΙΑΚΟ... Ευτυχώς από εκείνο το σημείο τα κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου και της Θάλειας Ψώρρα "ξύπνησαν", άρχισαν επιτέλους να κλέβουν μπάλες, να παίρνουν ριμπάουντ, να βάζουν  μακρινά σουτ, να βγάζουν αιφνιδιασμούς, να παίζουν σαν ...ΒΑΟΛ. Έτσι έκλεισε κάπως η ψαλίδα και φτάσαμε στη λήξη του γ΄ δεκαλέπτου με σκορ 46 - 41. Στην δ΄ περίοδο η προσπάθεια από τα κορίτσια του ΒΑΟΛ συνεχίστηκε (όχι πάντα με ορθόδοξο τρόπο) και όλα έδειχνα πως θα φτάναμε σε "χιτσκοκικό" φινάλε... Πράγματι 58΄΄ πριν το τέλος το σκορ έδειχνε 60 - 55 αλλά με τρίποντο της Έφης Ρισκάκη, και δύο καλάθια από την Αγγελική Καμαράδου και την Καλλιόπη Γρηγοριάδη φτάνουμε στα 5΄΄ με τον αγώνα ισόπαλο (62 - 62). Τότε στα 3΄΄ χρεώνεται με φάουλ η Αγγελική Καμαράδου πάνω στη Τζωρτζίνα Τσαρούχα. Η τελευταία ευστοχή στην πρώτη και χάνει τη δεύτερη (σκόπιμα για να κυλήσει ο χρόνος όπως είχει προβλέψει ο Μανώλης Χατζηλάμπρου). Στον ελάχιστο χρόνο που έμεινε ο ΒΑΟΛ δεν πρόλαβε να εκδηλώσει επίθεση και έτσι ο αγώνας έληξε με 62 - 63. Από την ομάδα μας τους περισσότερους πόντους πέτυχαν Πύρρου 17, Μαργαρίτη 13 (3), Γρηγοριάδου και Καμαράδου από 8 και Μαθιούδη, Ρισκάκη από 6.

Πολύ καλή, παρά τα 15 περισσότερα φάουλ που σφύριξαν σε βάρος του ΒΑΟΛ, η διαιτησία των Μιχάλη Γιακούμα και Άγγελου Λοΐζου.

Τα δεκάλεπτα: 18 - 12, 29 - 21, 46 - 41, 63 - 62.

ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ (Δέδες) Τσαλίκη 16, Κάβουρα 2, Ντόσκα 2, Τσαρούχα 17, Ηρακλή 8 (1), Μπουρέκα 18.

ΒΑΟΛ (Χατζηλάμπρου - Ψώρρα) Συρρή, Μαθιούδη 6, Μαργαρίτη 13 (3), Λεοντάρα, Πύρρου 17, Γρηγοριάδη 8, Βερβέρη 2, Ρισκάκη 6 (2), Τουρλιώτη 2, Καμαράδου 8.