Header

banner_top

12/04 (Γ΄) ΒΑΟΛ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 90-100

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι παρακολούθησαν οι χιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλειστού σήμερα (12/04) το βράδυ καθώς ΒΑΟΛ Χίου και ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ παρουσίασαν ένα χορταστικό ...κονσέρτο για πολυβόλα που γάζωσαν 190 (!) φορές. Νικητές οι Κρητικοί με 90-100 και ακόμη μεγαλύτερος νικητής ergo academyτο μπάσκετ που κέρδισε (και) σήμερα τα δεκάδες αγόρια και κορίτσια της Ακαδημίας Μπάσκετ του Βούρειου που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στον αγώνα. Ξεχωριστό χρώμα ο αγώνας είχε ούτως ή άλλως καθώς ο ΒΑΟΛ υποδέχτηκε ένα από τα πιο σπουδαία μπασκετικά (και όχι μόνο δημιουργήματά του) ως "αντίπαλο". Ο έφηβος "Ψηλορείτης" του Βούρειου Λεωνίδας Μπουμπάρης ergo bubaris_aπου έχει κατακτήσει με το χαρακτήρα, το ήθος και το ταλέντο του και τους Κρήτες, πάτησε το παρκέ του Κλειστού ντυμένος στα κιτρινόμαυρα και τιμήθηκε από τον ΒΑΟΛ σε μια συγκινητική στιγμή λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα. Ενός αγώνα που ξεκίνησε με τον Βούρειο να βρίσκεται στη θέση του ...οδηγού στη μεγαλύτερη διάρκεια του Α΄ημιχρόνου. Με τον Μανώλη Χατζηλάμπρου να χορεύει ...πεντοζάλη στην επίθεση (33(6)) και τους Τάσο Τροβά (18(2)) και Μιχάλη Σουλίκα (15(2)) να ακολουθούν στο ...ρυθμό από κοντά, η διαφορά υπέρ της χιώτικης ομάδας έφτασε μέχρι και το +7 (23-30). Κι αν δεν υπήρχε η "μαύρη τρύπα" των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ το σκορ της ανάπαυλας θα ήταν πολύ διαφορετικό από το 39-46... Στην ανάπαυλα και μετά τη γνωστή "κατάρα" του 3ου δεκαλέπτου η διαφορά άνοιξε σε διψήφια νούμερα για να ξαναπέσει στο -7 λίγο πριν το φινάλε... με επιμέρους σκορ 32-25 (!). Με το κατάμεστο Κλειστό στο πόδι η ανατροπή δεν ήθελε και πολύ να συμβεί αλλά "σκόνταψε" στην κούραση των χιωτών και στην παροιμιώδη ευστοχία των κρητικών πίσω από τις γραμμές των βολών και του τρίποντου. Κάπως έτσι φτάσαμε στο χορταστικό 90-100 που βρήκε την ομάδα του ΒΑΟΛ να βροντοφωνάζει περήφανα "Χίος"... Μια αγκαλιά στη σέντρα, οι γερόλυκοι Αντώνης Καλιμανάς και Μανώλης Χατζηλάμπρου με τη νέα φουρνιά του Βούρειου και τα δεκάδες αγόρια και κορίτσια της Ακαδημίας και στο κέντρο ο Λεωνίδας για να βλέπουν οι μικροί πως μπορείς να γίνεις σπουδαίος αθλητής και φοιτητής και πως, εν τέλει είναι διαφορετικό να είσαι ΒΑΟΛ... Ξεχωριστός ο αγώνας για τα 2 πιτσιρίκια του παιδικού μας τον Νίκο Πούλο (98) και τον Αναστάση Σαρρή (99) που ξεσήκωσε το Κλειστό με το "άκλαφτο" τρίποντό του λίγο πριν τη λήξη. Ξεχωριστός ο αγώνας και για τα πιτσιρίκια
ergo bubarisergo makrakisΜαρία Καλουτά και Κωνσταντίνο Αναδιώτη που κέρδισαν μια μπάλα υπογεγραμμένη από τον μεγάλο κόουτς Γιώργο Μακράκη και τον ...υψηλό φιλοξενούμενο Λεωνίδα Μπουμπάρη στο διαγωνιστικό "χάπενινγκ" του ημιχρόνου. Από τους λεβέντες του Μακράκη καλύτερος ο ασταμάτητος Σταμάτης (32(4)) και ακολούθησαν οι Καραλής (16(2)) και Γρύλλος (13(3)). 25 τρίποντα κράτησαν συντροφιά σε όσους χειροκρότησαν τους 2 σημερινούς μονομάχους στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση στη Γ΄ Εθνική του Βούρειου, που θα ολοκληρώσει περήφανα τη φετινή συμμετοχή του την Κυριακή του Θωμά στην Πεύκη.
Συγχαρητήρια σε όλους για το σημερινό σπουδαίο παιχνίδι και συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στον δικό μας Λεωνίδα... Άλλωστε "Πρώτος στη Χίο ήσουνα, πρώτος να 'σαι στην Κρήτη, τον Βούρειο περήφανο, να κάνεις "Ψηλορείτη"...

Διαιτητές: Πλιάκας - Φασόλης.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 39-46, 58-75, 90-100.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας) Πούλος, Αλεξάκης, Τσιριγώτης 2, Σουλίκας 15(2), Τσαπρούνης 9(1), Σακελλάρης 3, Χατζηλάμπρου 33(6), Σαρρής 3(1), Νακόπουλος 7, Τροβάς 18(2), Καλιμανάς, Μιχαλιός.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μακράκης) Δαγαλάκης 6(1), Ξενάκης 11(1), Γρύλλος 13(3), Σταμάτης 32(4), Κωτούλας 6(2), Βασιλειάδης 8, Μπουντούρογλου, Αρναουτάκης 7, Μπουμπάρης, Καραλής 16(2).

ergo end