Header

banner_top

20/02 (ΑΝΔΡ) ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΖ...

Με σκορ 81 - 84 ο ΒΑΟΛ πήρε το μεγάλο ντέρμπυ της Α΄ κατηγορίας απέναντι στον ΦΟΒ, το βράδυ του Σαββάτου στο Κλειστό. Ο αγώνας (και η ομάδα μας) είχε 2 εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Στο α΄ ημίχρονο ο ΒΑΟΛ ήταν το απόλυτο αφεντικό, έλεγχε απόλυτα το ρυθμό, σκόραρε κατά βούληση και κρατούσε τη διαφορά σε επίπεδα κοντά στους 20 πόντους. Με σκορ α΄ δεκαλέπτου 13 - 26 και β΄ 16 - 23 (ελέω Χρήστου Γρεκού που κρατούσε σχεδόν μόνος του (10 από τους 16π. της ομάδας του), όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε σε μια εύκολη επικράτηση. Ο Αντώνης Καλιμανάς ήταν παντού σε άμυνα και επίθεση (23π. 2τρ.), ο Μανώλης Χατζηλάμπρου ως συνήθως "καυτός" (31π. 3τρ.), ο Τάσος Γολικίδης ήρεμος καθοδηγητής της ομάδας (9π. 1τρ.) και όλοι οι υπόλοιποι σταθεροί και θετικοί με τον Μαθαίο Ψύλλο να κάνει μια γεμάτη και μεστή εμφάνιση. Υψηλά ποσοστά ευστοχίας, έλεγχος των ριμπάουντ, έξυπνες επιθέσης και μια σιγουριά από όλους έκαναν τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο Κλειστό να πιστεύει πως το 29 - 49, μάλλον "αδικεί" τον ΒΑΟΛ... Αλλά ως εκεί. Στο β΄ ημίχρονο αυτή η ομάδα "μοντέλο" ξέχασε... να βγει από τα αποδυτήρια. Χείριστες και επιπόλαιες επιθέσεις, κακή άμυνα, αδικαιολόγητος εκνευρισμός και τεχνικές ποινές άρχισαν από το ξεκίνημα του γ΄ δεκαλέπτου να ροκανίζουν τη διαφορά (που είχε φτάσει μέχρι τους 21 πόντους). Με μπροστάρηδες τον Σταμάτη Λεγάτο (16π. 2τρ.) και κυρίως τον "αγέραστο" Βασίλη Σταμέλο (18π. 1τρ.) οι παίκτες του Κώστα Αμέντα άρχισαν να πιστεύουν (και δίκαια) πως έχουν τύχη στο ματς. Έτσι οι 20π. έγιναν 12 στο τέλος του γ΄ δεκαλέπτου με επιμέρους σκορ 22 - 14 (τους 8 ο γερόλυκος Γιάννης Μπόης (10π. σύνολο) για την ομάδα μας. Με το ξεκίνημα του δ΄ δεκαλέπτου το "κακό" ολοκληρώθηκε. Συνέχεια στις κακές επιλογές (οι οδηγίες του Παντελή Βούλικα δεν έβρισκαν κανέναν αποδέκτη) και ανεβασμένη ψυχολογία από την πλευρά του ΦΟΒ σε συνδιασμό με νεύρα και 2 τεχνικές ποινές (σε Γολοκίδη και πάγκο) για διαμαρτυρία έφεραν τον ΦΟΒ 3 πόντους μπροστά 4 λεπτά πριν το τέλος. Εκεί μίλησε για άλλη μια φορά φέτος η ψυχή της ομάδας, η πληθωρική παρουσία του Αντώνη Καλιμανά και η ευστοχία του Μανώλη Χατζηλάμπρου (12 στις 13 βολές όταν η μπάλα έκαιγε) χάρισαν στην ομάδα μας την μεγάλη νίκη που τις δίνει μεγάλο πλεονέκτημα από εδώ και μπρος. Μοιραίος για την ομάδα του Βροντάδου ο πρώην δικός μας Αλέξανδρος Χριστοφόρου (11π. 2τρ.) που χρεώθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στο πιο κομβικό σημείο του αγώνα.

Πολύ καλή η διαιτησία των Βαλάντη Κοντίλη και Γιάννη Λουκαράκη σε ένα δύσκολο και παράξενο από πλευράς ψυχολογίας παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 13 - 26, 29 - 49, 51 - 63, 81 - 84.

ΦΟΒ (Αμέντας) Γιαννακός 10, Σταμέλος 18 (1), Λεγάτος 16 (2), Χριστοφόρου 11 (2), Κουιμτζής 2, Γρεκός 13, Στάθης 4, Σταυριανίδης 7 (1).

ΒΑΟΛ (Βούλικας) Χατζαργυρός, Γολικίδης 9 (1), Σουλίκας 3 (1), Πατελίδας 6, Φωτεινός 1, Χατζηλάμπρου 31 (3), Μπόης 10, Ψύλλος 1, Καλιμανάς 23 (2), Σπυρέλλης.