Header

banner_top

16/02(ΤΕΛ ΚΥΠ) ΒΑΟΛ-ΟΜΗΡΟΣ 70-57

VAOL


Το δεύτερο του Κύπελλο Χίου (στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις) κατέκτησε σήμερα το βράδυ στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο των Καμποχώρων ο ΒΑΟΛ Χίου. Ο Βούρειος νίκησε με 70-57 τον αξιόμαχο ΟΜΗΡΟ Καλλιμασιάς και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Έτσι την ίδια μέρα που έστω και στα χαρτιά κατακτούσε την πρώτη νίκη στη Γ΄ Εθνική (ΠΑΠΑΔΟΣ Γέρας - ΒΑΟΛ Χίου 00-20) ήταν γραπτό να στεφθεί και Κυπελλούχος Χίου μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα, που στερήθηκε των υπηρεσιών του Στέργιου Μυτιληνού (τραυματίας) είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια του χωρίς πάντως να μπορεί να εξασφαλίσει γρήγορα διαφορά ασφαλείας. Το +10 στα μέσα του 2ου δεκαλέπτου έγινε +3 στο ημίχρονο (31-28), ενώ το +16 αργότερα μειώθηκε στο +5 από τους μαχητικούς Καλλιμασιώτες. Εκεί μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα του ΒΑΟΛ που ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έφτασε χωρίς περαιτέρω δυσκολίες στην τελική επικράτηση. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μιχάλης Σουλίκας με 19(1), με τον Τάσο Τροβά να ακολουθεί με 16(2) και τον Κώστα Τσαπρούνη από κοντά με 12(1). Στους 10π. με 2τρ. σταμάτησε ο Μανώλης Χατζηλάμπρου καταγράφοντας όμως και αρκετές ασίστ στη στατιστική του. Σημαντική συμβολή στη νίκη είχαν και οι 12 αθλητές που χρησιμοποίησε ο Παντελής Βούλικας ενώ από την ομάδα του Δημήτρη Μπόλια ξεχώρισαν ο Αργύρης Στακιάς (27π.) και ο Χρήστος Φουντουλάκος 12(2). Συγχαρητήρια στους αθλητές και των 2 ομάδων για τον πολύ όμορφο αγώνα που έδωσαν, συγχαρητήρια στο φοβερό κοινό που έδωσε παλμό και ρυθμό και φυσικά πολλά μπράβο στον Βούρειο που με το σημερινό τρόπαιο περνά στην 1η θέση και των Κυπελλούχων Χίου.

Διαιτητές: Γιάννης Λουκαράκης - Μιχάλης Γιακούμας

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 31-28, 51-39, 70-57.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Τσαπρούνης 12(1), Αλεξάκης, Ζεχερλής 2, Σουλίκας 19(1), Τσιριγώτης, Σακελλάρης, Χατζηλάμπρου 10(2), Τσελεπίδης 3, Νακόπουλος 4, Τροβάς 16(2), Καλιμανάς 2, Μιχαλιός.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Μπόλιας - Μανάρας) Μοσχούρης 5, Φεγγουδάκης, Λεγάτος 6, Μυλιόρδος, Φλαμουράκης, Μακρίδης, Ψιακής 3, Φαφαλιός 2, Φουντουλάκος 12(2), Χαμέτης 2, Στακιάς 27.

Video με φάσεις από τον αγώνα

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ 

Video από την απονομή ΕΔΩ