Header

banner_top

14/02 Ο 4ος ...ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

Από το 2011 το ΔΣ του ΒΑΟΛ Χίου καθιέρωσε το Ειδικό Βραβείο "Καπετάν Στρατής Ματσέλας" προς τιμή του Ιδρυτή και επί σειρά ετών "τιμονιέρη" του Βούρειου που απεβίωσε τον Δεκέμβρη του 2010. Κάθε χρόνο λοιπόν στην εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΒΑΟΛ ξεχωριστή στιγμή αποτελεί η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου, που παραδοσιακά γίνεται από μέλος της οικογένειας του Καπετάνιου μας. Το βραβείο "Καπετάν Στρατής Ματσέλας" απονέμεται σε αθλητές ή αθλήτριες του ΒΑΟΛ που ξεχωρίζουν τόσο για τις αθλητικές όσο και για τις μαθητικές τους επιδόσεις αλλά και το ήθος τους. Αθλητές και αθλήτριες που κάνουν περήφανη την οικογένεια του ΒΑΟΛ με την αθλητική και ακαδημαϊκή τους πορεία και αποτελούν πρότυπα για τα δεκάδες παιδιά που ακολουθούν...

Στη φετινή εκδήλωση, την Κυριακή 16/2, στις 12:00, στο Βούρειο θα απονεμηθεί το 4ο κατά σειρά Ειδικό Βραβείο "Καπετάν Στρατής Ματσέλας" σε αθλητή ή αθλήτρια του ΒΑΟΛ που έχει ήδη επιλεχθεί αλλά το όνομά του/της θα ακουστεί για πρώτη φορά κατά την απονομή. Εν αναμονή του 4ου κατόχου λοιπόν, ας θυμηθούμε ποιοι ήταν οι 3 προηγούμενοι και αν η πορεία τους μέχρι στιγμής έχει δικαιώσει την επιλογή τους.

vravmats

 

2011. Λεωνίδας Μπουμπάρης - Ο Χιώτης Ψηλορείτης

Ο γιγαντόσωμος (2.04) πιτσιρικάς που άφησε το ποδόσφαιρο (ευτυχώς) για την πορτοκαλί θεά γίνεται το 2011 ο πρώτος αθλητής του ΒΑΟΛ που θα κρατήσει στα χέρια του το σπουδαίο βραβείο, μερικές ημέρες μετά την απώλεια του ιδρυτή του ΒΑΟΛ και τη θέσπιση της συγκεκριμένης απονομής. Πρωταθλητής Ανδρών και Κυπελλούχος Χίου, πρωταθλητής Αιγαίου με τον ΒΑΟΛ και τη Μικτή Χίου, Πρωταθλητής Εφήβων Χίου μα πάνω απ' όλα πρωταθλητής στη συμπάθεια συμπαικτών και αντιπάλων και άριστος μαθητής ο Λεώ αποτελεί την προφανή επιλογή... Στη συνέχεια, η άνοδος στη Γ΄ Εθνική για τον Βούρειο θα βρεί τον Λεωνίδα φοιτητή του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου. Εκεί η επιλογή του Εργοτέλη και του κόουτς Γιώργου Μακράκη αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την πρόοδο του χιώτη σέντερ που πλέον μετέχει με την Ηρακλιώτικη ομάδα τόσο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όσο και στα τοπικά πρωταθλήματα της Κρήτης με την ομάδα νέων και εφήβων του Εργοτέλη.

 

2012. Ξανθούλα Μαργαρίτη - Η Ξανθούλα του Βορρά

Το 2ο Ειδικό Βραβείο "Καπετάν Στρατής Ματσέλας" καταλήγει στην Ξανθούλα Μαργαρίτη που γίνεται με τον τρόπο αυτό η πρώτη αθλήτρια του ΒΑΟΛ κάτοχος της διάκρισης αυτής. Γέννημα θρέμα του Βούρειου η "Τσιτσί" ξεχωρίζει γρήγορα για τις αθλητικές της ικανότητες και την επιμονή της και το πείσμα της. Πολυπρωταθλήτρια σε όλες τις μικρές κατηγορίες παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων στέφεται πολλάκις πρωταθλήτρια γυναικών και αποτελεί μέλος της ομάδας που κατακτά την άνοδο στην Α2 Εθνική όπου θα καταγράψει και συμμετοχές στα παρκέ της Εθνικής Κατηγορίας. Με πλούσια συλλογή και σε ατομικές διακρίσεις η Ξανθούλα συνοδεύει τον φετινό τίτλο της Πρωταθλήτριας Αιγαίου ως μέλος της Γυναικείας ομάδας του ΒΑΟΛ Χίου με την επιτυχία της εισαγωγής της στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, όπου συνεχίζει την καριέρα της με τη φανέλα του τοπικού ΓΑΣ Κομοτηνής καταθέτοντας ήδη δείγματα γραφής του πλούσιου ταλέντου της και των ηγετικών της δυνατοτήτων.

 

2013. Καλλιόπη Γρηγοριάδου - Η ...Κουρ του Αιγαίου

Στην περυσινή εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΒΑΟΛ Χίου, την παράσταση έκλεψε η στιγμή της απονομής τους 3ου "Καπετάνιου" σε μια από τις πλέον αγαπητές παρουσίες του Βούρειου. Η Καλλιόπη Γρηγοριάδου έκανε το ...2-1 για τα κορίτσια κρατώντας αμήχανη το 3ο Ειδικό Βραβείο "Καπετάν Στρατής Ματσέλας" κάτω από το διαρκές χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στην εκδήλωση. Η πιτσιρίκα Καλλιόπη υπήρξε πάντοτε "παρούσα" σε όλες τις επιτυχίες και τις προσπάθειες του ΒΑΟΛ καταγράφοντας πολλά χιλιόμετρα καθημερινά για προπονήσεις και αγώνες καθώς το σπίτι της βρίσκεται πολύ μακριά από το Βούρειο. Από τον καιρό που την μεταφορά της είχε αναλάβει ο αείμνηστος πατέρας της Στέφανος Γρηγοριάδης μέχρι σήμερα που η Καλλιόπη είναι δευτεροετής φοιτήτρια του Τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η "Κουρ" πέτυχα πάρα πολλά, κόντρα στα καθημερινά εμπόδια που ξεπερνούσε με ευκολία χάρη στο χαμόγελο και την αισιοδοξία της. Πρωταθλήτρια παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων, γυναικών, άνοδος και συμμετοχή στην Α2 Γυναικών, Πρωταθλήτρια Αιγαίου είναι το παλμαρέ της Καλλιόπης που συνεχίζει να φορά τη γαλανόλευκη προς μεγάλη χαρά όλων των ανθρώπων του ΒΑΟΛ.


Τον 4ο κάτοχο θα τον μάθουμε την Κυριακή 16/02, στις 12:00 στο Βούρειο. Σας περιμένουμε...