Header

banner_top

22/01 (ΚΥΠ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 60-69

Στον τελικό του Κυπέλλου Χίου βρίσκεται η ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ, μετά τη νίκη της με 60-69 επί του ΦΟΒ, το βράδυ της Τετάρτης (22/01) στο κατάμεστο Κλειστό. Εκεί θα συναντήσει τον ΟΜΗΡΟ Καλλιμασιάς σε μια επανάληψη του τελικού της περιόδου 2011-2012 και με στόχο να φέρει το 2ο τρόπαιο του Κυπελλούχου Χίου στην Αίθουσα "Καπετάν Στρατής Ματσέλας". Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό των Καμποχώρων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας από την ΤΕ Χίου. Ο σημερινός αγώνας ήταν μια "κλειστή" αναμέτρηση με τον ΒΑΟΛ να κρατά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά) χωρίς όμως να μπορεί να αποσπαστεί στο σκορ. Κι αυτό γιατί αφενός οι "αυτοκτονικές" τάσεις της περασμένης Κυριακής έκαναν ξανά την εφιαλτική επανεμφάνισή τους και αφετέρου γιατί η ψυχωμένη ομάδα του Βροντάδου δεν κατέθεσε τα όπλα και διεκδίκησε με πείσμα την πρόσκριση ως το τέλος. Ούτε το +9 του 1ου ημιχρόνου, ούτε το +13 της 3ης περιόδου υπήρξαν ικανά για να "καθαρίσουν" τον αγώνα που ξαφνικά στην 4η περίοδο έμοιαζε να ξεκινάει από την αρχή με τον ΒΑΟΛ να κρατά μια ισχνή διαφορά 2 πόντων. Στο τέλος ο Βούρειος πιο ψύχραιμος ανέβασε ξανά στροφές και έφτασε στη νίκη - πρόκριση. Κερδισμένοι σίγουρα και οι Χιώτες φίλαθλοι που παρακολούθησαν μια δυνατή αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια αναμέτρηση που τους κράτησε σε αγωνία μέχρι το τελικό σφύριγμα του αγώνα. Ο Βούρειος με μπροστάρηδες τους "λαβωμένους" Μανώλη Χατζηλάμπρου (19(5)) και Στέργιο Μυτιληνού (13(1)) και άξιους συμπαραστάτες τους Μιχάλη Σουλίκα (10(1)) και Τάσο Τροβά (10(2)) έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση παρά το γεγονός πως πέρα από τους 2 προαναφερόμενους είχε και τους Αντώνη Καλιμανά και Κώστα Τσαπρούνη να οριστικοποιούν τη συμμετοχή τους λίγο πριν τον αγώνα. Στον αντίποδα από τον ΦΟΒ που κτύπησε το παιχνίδι στα ίσια και κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα του κόσμου ξεχώρισαν οι Μάκης Αγγελίδης (20(1)) και Δημήτρης Πασπαλάς (19(2)). Πολλά μπράβο στους αθλητές και των 2 ομάδων και σε όλους τους παράγοντες του αγώνα για την άψογη συμπεριφορά τους. Πλέον το ενδιαφέρον του ΒΑΟΛ στρέφεται στον Κυριακάτικο αγώνα (14:00 - Κλειστό) με τον ΦΑΡΟ Κερατσινίου που "ανοίγει" την αυλαία του 2ου Γύρου της Γ΄ Εθνικής όπου ο Βούρειος συνεχίζει την προσπάθεια για αξιοπρεπή εκροσώπιση της Χίου όντας πλέον ο μοναδικός πρεσβευτής του Αιγαίου στην Εθνική Κατηγορία...

Διαιτητές: Βαλάντης Κοντίλης - Μιχάλης Γιακούμας

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 31-40, 48-53, 60-69.

ΦΟΒ (Αμέντας - Εσκίδης) Πλατής, Μιμίδης, Πνευματικούδης, Πασπαλάς 19(2), Κώσταλος 4, Κουϊμτζής, Τζιάγκας 6(2), Αγγελίδης 20(1), Κουντουριάδης 3(1), Ζούμας 8.

ΒΑΟΛ (Βούλικας - Συμιακάκης) Τσιριγώτης, Αλεξάκης 2, Ζεχερλής 3(1), Σουλίκας 10(1), Τσαπρούνης 4, Σακελλάρης, Χατζηλάμπρου 19(5), Τσελεπίδης 2, Νακόπουλος, Τροβάς 10(2), Καλιμανάς 6, Μυτιληνού 13(1).