Header

banner_top

22/06(ΑΝΔΡ)ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ-ΒΑΟΛ 80-84

vpanax

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου με σκορ 80-84 στην παράταση (καν. 71-71) επί του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Παντελή Βούλικα έκανε το 3 στα 3 και πλέον δηλώνει "παρούσα" σε ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία της καθώς την Κυριακή στις 11:30 στο ΜΕΤΣ θα αναμετρηθεί με τον Πρωταθλητή Δωδεκανήσου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ Κω για μια θέση στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών της επόμενης περιόδου. Ο σημερινός αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη καθώς οι πρωταθλητές Χίου έκαναν αρκετές φορές το ...δρομολόγιο "Παράδεισος - Κόλαση" έως ότου έρθει η πολυπόθητη νίκη. Ο ΒΑΟΛ μπήκε φουριόζος στο ματς και έκτισε γρήγορα διψήφια διαφορά στο σκορ στηριζώμενος, κυρίως, στον επιθετικό του οίστρο καθώς στα 5 πρώτα λεπτά είχε πετύχει 19π. Μέχρι τη λήξη του Α΄ δεκαλέπτου οι Κυκλαδίτες είχαν μαζέψει τη διαφορά (16-27) και μέχρι το ημίχρονο (36-39) το παιχνίδι είχε ξαναγίνει ντέρμπι. Αμυντικά κενά και κάποιες επιθετικές επιπολαιότητες σε συνάρτηση με την παλικαρίσια προσπάθεια του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ που έπαιζε τις τελευταίες του ελπίδες για άνοδο, έφεραν πίσω στο σκορ ακόμη και με -12 (61-49) τους Πρωταθλητές Χίου. Στο καθοριστικό 4ο Δεκάλεπτο με μια αντεπίθεση διαρκείας που είχε κύριους εκφραστές τον Στέργιο Μυτιληνού (26(2)), τον Γιώργο Κατσούρη (17(3)) και τον Μανώλη Χατζηλάμπρου (20(1)), ο ΒΑΟΛ ανέτρεψε τη διαφορά και με ένα "τρελό" τρίποντο του Μιχάλη Σουλίκα έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί με τη βοήθεια του Τάσου Τροβά (9(1)) και την ηρεμία που προσέφερε ο Σπύρος Θεοδώρου, ο ΒΑΟΛ πήρε τη σπουδαία νίκη. Από τον μαχητικό ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ξεχώρισαν οι Πολυτάρχου (17), Πολίτης (15(4)) και Μυλωνάς (15). Απώλειες της ημέρας (εκτός από τα χρόνια που έχασαν όσοι είδαν το ματς) η επιβάρυνση του προσαγωγού του Μανώλη Χατζηλάμπρου, η διάταση στην ομοπλάτη του Τάσου Τροβά και το ελαφρύ διάστρεμμα του Μιχάλη Σουλίκα. Και τώρα σε κάτι λιγότερο από 15 ώρες άλλος ένας αγώνας άλλος ένας τελικός. Έστω και ...δια πυρός και σιδήρου, έστω και λαβωμένοι οι πρωταθλητές Χίου είναι έτοιμοι να τιμήσουν το νησί τους για ακόμη μία φορά με το να καταθέσουν στο παρκέ τον καλύτερο εαυτό τους κι από κει και πέρα ότι βγει... Έχουμε φτάσει στο "τελικό" μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά και πλέον δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Πάμε ρε μάγκες κι ότι βγει... για το νησί σας, για την ομάδα σας και για όσους σας αγαπούν και σας πιστεύουν...

Διαιτητές: Χρηστίδης - Λαζαρίδης.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 36-39, 58-49, 71-71, 80-84.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ(Δαμιανίδης) Πολίτης 15(4), Φυρογένης, Καλαβρος 4(1), Βάβουλας 3(1), Πολυτάρχου 17, Μάκαρης 1, Γαλάνης 3(1), Γκιέρκι 9(2), Δενδρινός 9, Μαστρογιαννόπουλος, Βάρσος 3, Μυλωνάς 15.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Καλαμάρης) Τσουκάλης, Κατσούρης 17(3), Σακελλάρης, Σουλίκας 5(1), Πατελίδας, Θεοδώρου 5(1), Χατζηλάμπρου 20(1), Μυτιληνού 26(2), Μιχαλιός, Τροβάς 9(1), Καλιμανάς 1, Μπουμπάρης.