Header

banner_top

15/05 (ΑΚΑΔ) ΔΥΟ-ΔΥΟ ΣΤΟ ΒΟΥΡΕΙΟ

2fsmall-1

Δύο …υψηλούς προσκεκλημένους φιλοξενεί η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του ΒΑΟΛ Χίου. Πρόκειται για τους επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές Χρήστο Δεληγιάννη (ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ Α1) και Βαγγέλη Κουκουράβα (ΑΕΚ) που βρίσκονται στη Χίο προσκεκλημένοι της Ακαδημίας μας και θα περάσουν το απόγευμα της Πέμπτης (16/05) στο Βούρειο, από τις 16:30, μαζί με τα αγόρια και τα κορίτσια του ΒΑΟΛ. Οι 2 έμπειροι καλαθοσφαιριστές, που έχουν υπάρξει συναθλητές του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας μας Αντώνη Καλιμανά, θα παίξουν και θα συνομιλήσουν με τους μικρούς αθλητές και τις μικρές αθλήτριες, ενώ όποιος το επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει ελεύθερα τις προπονήσεις και τις παράπλευρες εκδηλώσεις.

Ο Χρήστος Δεληγιάννης ξεκίνησε το μπάσκετ στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Σε νεαρή ηλικία το ταλέντο του έγινε αντιληπτό από τους «σκάουτερ» του Πανιωνίου που τον ενέταξαν στο δυναμικό της ομάδας, στα σαλόνια της Α1. Η επόμενη στάση της καριέρας του τον βρήκε στο Αιγάλεω με το οποίο «ανέβηκε» από τη Β΄ Εθνική μέχρι και την Α1 για να ακολουθήσει ανάλογη πορεία (Β΄ Εθνική – Α1 Εθνική) και με το Περιστέρι. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Α1 με τα χρώματα του Πανελευσινιακού. Ο Χρήστος υπήρξε μέλος της Εθνικής Νέων (U-21) ενώ έχει λάβει μέρος και σε Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

Ο Βαγγέλης Κουκουράβας αποτελεί ένα σπουδαίο μέλος της μπασκετικής οικογένειας του Αιγάλεω καθώς με την πρώην ομάδα του Αντώνη Καλιμανά, ανέβηκε όλα τα «σκαλοπάτια» της καταξίωσης από τα Τοπικά πρωταθλήματα μέχρι και την Α1 Ανδρών. Η συνέχεια της καριέρας του τον βρίσκει στον ΚΑΟΔ και στην Ξάνθη (πάντα στις …υψηλές Εθνικές κατηγορίες) ενώ ο επόμενος σταθμός του είναι ο Πανελενευσινιακός. Με τους σταχυοφόρους θα κερδίσει το πρωτάθλημα της Α2 και την άνοδο στην Α1 πριν μεταγραφεί στην ΑΕΚ με την οποία κατακτά (φέτος) την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην ανοδική πορεία που καταγράφει τον τελευταίο καιρό η «Βασίλισσα».