Header

banner_top

09/05 (KOΡ) ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΒΑΟΛ 64-43

Διατάσεις πριν τον αγώνα με τον ΗΡΟΔΟΤΟ (9-5-2013)

Tην πρώτη ήττα της περιόδου 2012-13, με σκορ 64-43 γνώρισε η ομάδα κορασίδων του ΒΑΟΛ Χίου από τον ΗΡΟΔΟΤΟ τη δεύτερη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Τα κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου προσπάθησαν για το καλύτερο απέναντι σε έναν ισχυρό και οργανωμένο αντίπαλο που υπερτερούσε σε ύψος και δύναμη γεγονός που του έδωσε σαφέστατο πλεονέκτημα. Οι πρωταθλήτριες Χίου μπήκαν δυνατά στον αγώνα και μέχρι τα μισά του Α΄ δεκαλέπτου πάλευαν πόντο-πόντο με τα κορίτσια του ΗΡΟΔΟΤΟΥ. Από κει και πέρα όμως ένα "μπλακ-άουτ" που διήρκησε ενάμιση δεκάλεπτο, ήταν αρκετό να "εκτοξεύσει" το σκορ ημίχρονου στο 36-15 "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι. Στην επανάληψη οι χιώτισσες πάλεψαν "στα ίσια" την Κρητική ομάδα, ανέβασαν στροφές κυρίως στον επιθετικό τομέα αλλά η διαφορά που είχε ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ από το πρώτο μέρος δεν μπορούσε να καλυφθεί. Έστω κι έτσι η απόλυτη ισοπαλία του 2ου μέρους (28-28) μαρτυρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα κορίτσια του Βούρειου απέναντι σε ένα πολύ δυνατό συγκρότημα που έφτασε δίκαια στη νίκη. Ιδιαίτερα εγκωμιαστικές οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας της Νέας Αλικαρνασού Ηρακλείου κ. Αλ. Χριστοδούλου που χαρακτήρισε τον ΒΑΟΛ την 2η καλύτερη ομάδα του τουρνουά τόσο σε δηλώσεις του στο kritikobasket.gr όσο και κατά την ανταλλαγή συγχαρητηρίων με τον Μανώλη Χατζηλάμπρου, ενώ δεν έκρυψε πως είχε μελετήσει αρκετά το παιχνίδι της χιώτικης ομάδας. Από τον ΒΑΟΛ παραγωγικότερες σήμερα οι Δανάη Συρρή (19(2)) και Αγγελική Καμαράδου (16π.). Από τον ΗΡΟΔΟΤΟ καλύτερη η Μ. Δανδουλάκη (34π.) η κυριαρχία της οποίας κάτω από τα 2 καλάθια υπήρξε καθοριστική. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ επικράτησε της ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ με 73-67. Αύριο ο ΒΑΟΛ αντιμετωπίζει την ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στις 17:00.

 

Δεκάλεπτα: 18-09,36-15, 49-28, 64-43.

 

 

ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Χριστοδούλου) Σακουλάκη Γ. 5, Γαλανάκη 2, Σωπίκου Χρ. 4, Πασχαλίδη Ειρ., Δανδουλάκη Αλ.,Πασπαράκη Χρ., Σαμπροβαλάκη Μ., Βαρελτζή Αρ., Λογοθέτη Ε. 2, Βαρελτζή Ν. 2, Καρλάφτη Ρ. 11(2), Δανδουλάκη Μ. 34.

 

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου): Συρρή 19(2), Κώττη 4, Ντόσκα 2, Μ. Καμαράδου, Ι. Τριανταφυλλάκη , Γεωργιαφέντη, Μυλωναδάκη, Χριστοφαρή 2, Καραμανή, Α. Καμαράδου 16.