Header

banner_top

11/04 (KOΡ-ΝΕΑΝ) ...ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

KOR NEAN LESV ok

Την ερχόμενη Δευτέρα 15/04, στα Γραφεία της ΕΟΚ, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των προκριματικής φάσης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Κορασίδων και Νεανίδων όπου την ΤΕ Χίου θα εκπροσωπήσουν οι ομάδες του ΒΑΟΛ ως πρωταθλήτριες των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. Από φέτος αλλάζει ο τρόπος πρόκρισης στην τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Έτσι οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΤΕ Χίου, ΤΕ Λέσβου και ΤΕ Σάμου θα συμμετέχουν σε ένα "μίνι" πρωτάθλημα απ' όπου η πρώτη ομάδα από κάθε κατηγορία θα συνεχίζει στον αντίστοιχο προκριματικό όμιλο (με ομάδες επαρχιακών Ενώσεων της Νότιας Ελλάδας, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου). Από εκεί και πάλι η πρώτη ομάδα θα συνεχίζει στην τελική φάση όπου "περιμένουν" οι πρωταθλήτριες ομάδες Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ), Αθήνας (ΕΣΚΑ) και Νότιας Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ) μαζί με τις ομάδες που θα προκριθούν από τους "περιφερειακούς" ομίλους της υπόλοιπης Ελλάδας.

Για την πρώτη προκριματική φάση (Όμιλος Νήσων) οι αντίπαλοι των ομάδων μας είναι:


ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

arion

Φωτο αρχείου - Πηγή: emprosnet.gr

Στην ΤΕ ΣΑΜΟΥ δεν πραγματοποιήθηκε πρωτάθλημα Νεανίδων και έτσι οι 2 ομάδες που θα δικεδικήσουν την πρόσκριση είναι ο ΓΣ ΑΡΙΩΝ Μυτιλήνης και ο ΒΑΟΛ Χίου. Με τις "πράσινες" της Λέσβου που κατέκτησαν το εφετινό πρωτάθλημα Νεανίδων, έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με πολύ θετικά αποτελέσματα.


ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

aiolos kor

Πηγή: sportlesvos.gr

Ο πρωτάρης πρωταθλητής ΤΕ Λέσβου, ο ΑΙΟΛΟΣ Μυτιλήνης κετέκτησε τον τίτλο στο γειτονικό νησί, έναν τίτλο που οι άνθρωποι τις ομάδας αφιέρωσαν στον αείμνηστο ιδρυτή του Συλλόγου Κώστα Μπαλή.


ikaros

Πηγή: samosbasket.gr

Την ΤΕ Σάμου θα εκπροσωπήσει η ...ομάδα του Στέργιου Μυτιληνού, ο ΙΚΑΡΟΣ Ικαρίας που κατέκτησε και το εφετινό πρωτάθλημα. Οι Ικαριώτισες αποτελούν γνωστό αντίπαλο καθώς έχουν αγωνισθεί απέναντι στον ΒΑΟΛ και στο παρελθόν.