Header

banner_top

07/04 (ΝΕΑΝ) ΑΙΓΕΑΣ-ΒΑΟΛ 61-58

Πρωταθλητής Νεανίδων Χίου 2012-13 ανακηρύχθηκε και τυπικά σήμερα (7/4), παρά την ήττα του με 61-58 από τον ΑΙΓΕΑ, ο ΒΑΟΛ Χίου. Ο σημερινός αγώνας μπορεί να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά αποδείχθηκε συναρπαστικός καθώς είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι και άφησε ικανοποιημένους τους πολλούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλειστού. Η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου (που αγωνίσθηκε χωρίς την απούσα εκτός Χίου Δανάη Συρρή) είχε την ατυχία να χάσει και την Αλεξάνδρα Νεστορίδη από τις αρχές του 3ου δεκαλέπτου με τραυματισμό στο δάκτυλο. Παρόλαυτα οι πρωταθλήτριες πάλεψαν μέχρι το τέλος απέναντι στον πολύ καλό σήμερα ΑΙΓΕΑ που έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη σήμερα και την κατέκτησε δίκαια μετά από έναν αμφίρροπο και άκρως ενδιαφέροντα αγώνα. Ασταμάτητη για λογαριασμό των πρωταθλητών η Αγγελική Καμαράδου (29(1)) (θυμίζουμε ότι τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον χθεσινοβραδινό αγώνα κορασίδων) με τις Καλλιόπη Γρηγοριάδου (8π.), Ξανθούλα Μαργαρίτη (7π.) και Ειρήνη Βερβέρη (7(1)) να ακολουθούν, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην 15χρονη Μαρκέλλα Κώττη που ανταπεξήλθε για 40΄ στον δύσκολο ρόλο του playmaker. Από τον ΑΙΓΕΑ την Εμμανουέλα Σερέπα (28(1)) ακολούθησαν η Ιωάννα Μαρκάκη (12(2)), η Αγγελική Κιρκινέζη (10π.) και η Βάσω Τριανταφυλλάκη (9π.). Πολλά μπράβο στα κορίτσια και των δύο ομάδων για τον όμορφο αγώνα που έδωσαν, συγχαρητήρια στον ΑΙΓΕΑ για τη σημερινή του νίκη και φυσικά συγχαρητήρια στα κορίτσια, τους προπονητές και τους εφόρους του τμήματος Νεανίδων του ΒΑΟΛ για την κατάκτηση του τίτλου. Μετά την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος Νεανίδων οι ομάδες μας (ΚορασίδεςΝεάνιδες) στρέφουν την προσοχή τους στην προετοιμασία τους για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Χίου στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που ξεκινούν σε λίγες ημέρες με την προκριματική φάση (όμιλος Νήσων).

Διαιτητές: Νίκος Μάσσας - Παναγιώτης Μπαμπανιώτης

Τα δεκάλεπτα: 10-10, 28-28, 45-43, 61-58.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής – Αργυρούδης) Σερέπα 28(1), Τσίμηλα, Κιρκινέζη 10, Γιοβανάκη, Μαρκάκη 12(2), Φεντισίν, Κρουσουλούδη 2, Β. Τριανταφυλλάκη 9.

ΒΑΟΛ (Χατζηλάμπρου) Μυλωναδάκη, Κώττη 1, Μαργαρίτη 7, Νεστορίδη 5, Γρηγοριάδου 8, Μ. Τριανταφυλλάκη 1, Κασαμπά, Βερβέρη 7(1), Α. Καμαράδου 29(1).