Header

banner_top

21/01 ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ (83 - 89)

Με σκορ 83 - 89 η παιδική ομάδα του ΒΑΟΛ νίκησε μέσα στο Κλειστό τους ΙΩΝΕΣ, το βράδυ της Τετάρτης. Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Μιχάλης Σουλίκας που πέτυχε 63 (εξήντα τρεις) πόντους με 6 τρίποντα και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στη μεγάλη νίκη. Ο αγώνας από το ξεκίνημα του ήταν ντέρμπυ και μέχρι το τέλος του, αποζημίωσε τον αρκετό κόσμο που τον παρακολούθησε. Ο ΒΑΟΛ κέρδισε το α΄ δεκάλεπτο με 14 - 18, το γ΄ με 22 - 26 και το δ΄ με 17 - 26 ενώ οι ΙΩΝΕΣ κυριάρχησαν στο β΄ δεκάλεπτο με σκορ 30 - 19. Οι εναλλαγές του σκορ και το κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ που έπαιξαν οι 2 ομάδες ήταν από τα χαρακτηριστικά του αγώνα. Καμία ομάδα παρά τις εναλλαγές του σκορ δεν μπορούσε να ξεφύγει μέχρι το 36΄ που ο ΒΑΟΛ πήρε μια διαφορά 10 πόντων και έδειξε πως καθάρισε τον αγώνα. Τότε με πίεση σε όλο το γήπεδο οι ΙΩΝΕΣ κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά αλλά και εκεί η ομάδα μας αντέδρασε έξυπνα και κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Εκτός από τον συγκλονιστικό Μιχάλη Σουλίκα, ο Λεωνίδας Μπουμπάρης (12π.) με την πληθωρική του, για 40΄, παρουσία σε άμυνα και επίθεση έδειξε πως αν δουλέψει περισσότερο το μπορεί να γίνει ο σέντερ που τόσα χρόνια λείπει από το χιώτικο μπάσκετ. Κακή βραδιά για τον Δημήτρη Αργυρούδη που έμεινε στους 4 πόντους με μέτρια απόδοση και πολύ μακριά από τις εμφανίσεις που μας έχει συνηθήσει. Μαχητικοί οι Σπύρος και  Γιώργος Στρίγγος και θετικοί οι Γιώργος Γρηγοριάδης και Αρτέμης Ζάτσε. Τραυματίας μετά το α΄ δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να αγωνισθεί ο Μπάμπης Γκλώτσος. Από τους ΙΩΝΕΣ απολαυστικός ο Σαμιώτης (41π. / 3τρ.) αν δεν τον επισκίαζε η "αποστωμοτική" εμφάνιση του Σουλίκα, σίγουρα θα ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς, και ακολούθησαν οι Κωνσταντάς (14π.) και Βαγιάνος (12π.). Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους, όπως όλα δείχνουν, για τον μεγάλο τελικό όπου αν παρουσιαστούν με πλήρη σύνθεση μάλλον θα μας χαρίσουν ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, πράγμα που πρέπει να είναι και η ευχή κάθε υγειή φιλάθλου ή παράγοντα. Στο τέλος του αγώνα η ομάδα μας καχειροκροτήθηκε από τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο Κλειστό για την καθαρή και άξια νίκη της.

Αρκετά καλή, σε ένα δύσκολο παιχνίδι, η διαιτησία των Γιάννη Λουκαράκη και Παναγιώτη Μπαμπανιώτη.

Τα δεκάλεπτα: 14 - 18, 44 - 37, 62 - 63, 83 - 89.

ΙΩΝΕΣ (Συριάνης) Μαχαλιάς 7, Σαμιώτης 41 (3), Καλαϊτζίδης, Χατζηβίλτσος, Αλεξάκης 7 (1), Μυωτέρης, Βαγιάνος 12, Μαυράκης 2, Κωνσταντάς 14.

ΒΑΟΛ (Βούλικας) Γ. Στρίγγος, Σ. Στρίγγος 2, Σουλίκας 63 (6), Γρηγοριάδης 6, Γκλώτσος, Ζάτσε 2, Αργυρούδης 4 (1), Μπουμπάρης 12.