Header

banner_top

08/12 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ-ΟΜΗΡΟΣ 74-59

tr logoΜε νίκη 74-59 επί του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς, ολοκλήρωσε η ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2012, απόψε (08/12) το βράδυ στο κατάμεστο Βούρειο. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Παντελή Βούλικα έκλεισε αήττητη (6-0) τον Α΄ Γύρο της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών καθώς την τελευταία αγωνιστική θα εκτίσει το ρεπό της. Στο Α΄ ημίχρονο του αγώνα ο ΒΑΟΛ κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ που πάντως δεν ξεπέρασε το +8. Παρά την αρκετά καλή αμυντική λειτουργία σε αυτό το διάστημα, κάποιες κακές επιθετικές επιλογές και τα μέτρια ποσοστά ευστοχίας, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πάρουν «καθαρή» διαφορά στο σκορ και το παιχνίδι έδειχνε πως θα είναι αρκετά «κλειστό» (29-25 σκορ ημιχρόνου). Η μέτρια αυτή εικόνα για την ομάδα μας, εξανεμίστηκε στο 3ο δεκάλεπτο όταν επέβαλε πλήρως το παιχνίδι της, πέτυχε (παρά 2) όσους πόντους είχε πετύχει στο πρώτο ημίχρονο (27 !!!) και σε ρυθμούς …Ικαριώτικου (25π. ο Στέργιος Μυτιληνού) εκτόξευσε τη διαφορά στο +22. Άψογη περιφερειακή πίεση, έλεγχος των ριμπάουντ και ώριμες επιθετικές επιλογές είχαν ως αποτέλεσμα ένα από τα καλύτερα εφετινά δεκάλεπτα για τον ΒΑΟΛ. Στο 4ο δεκάλεπτο η ομάδα του Δημήτρη Μπόλια δεν κατέθεσε τα όπλα, ροκάνισε τη διαφορά και στο τέλος με ένα «κρεσέντο» από τον Σταμάτη Λεγάτο (25(5)) που πέτυχε 14 συνεχόμενους πόντους με 4 τρίποντα μέσα σε ένα δίλεπτο, έκλεισε στιγμιαία τη διαφορά στο +6. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΒΑΟΛ έδειξε ωριμότητα ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και πήρε απόλυτα δίκαια και τη σημερινή σπουδαιότατη νίκη απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο. Στο σκοράρισμα της ομάδας μας τον Στέργιο Μυτιληνού (25π.) ακολούθησαν ο Μανώλης Χατζηλάμπρου 16(2) και ο Αντώνης Καλιμανάς 15(3). Θετική συμμετοχή από όλα τα παιδιά της ομάδας μας που αγωνίσθηκαν σήμερα με τον Γρηγόρη Ντεροχωνεσιάν (8(1)) και τον Σπύρο Θεοδώρου (7(1)) να ξεχωρίζουν. Από τον ΟΜΗΡΟ τον Σταμάτη Λεγάτο (25(5)) ακολούθησαν οι Αργύρης Στακιάς (15π.) και Κώστας Νακόπουλος (7π.). Συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες για τον όμορφο και καθαρό αγώνα που έδωσαν και μακάρι ο άτυπος τίτλος του «πρωταθλητή χειμώνα» για την ομάδα μας, να …επεκταθεί έως το επόμενο καλοκαίρι.

Διαιτητές: Γιάννης Λουκαράκης – Μιχάλης Γιακούμας.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 29-25, 56-38, 74-59.

ΒΑΟΛ (Βούλικας – Συμιακάκης) Τσουκάλης, Ντεροχωνεσιάν, Σουλίκας, Πατελίδας 3, Θεοδώρου, 7(1), Χατζηλάμπρου 16(2), Καλαμάρης, Τροβάς, Καλιμανάς 15(3), Μυτιληνού 25.

ΟΜΗΡΟΣ (Μπόλιας – Λουκάς) Φεγκουδάκης 3(1), Νικολάκης 2, Λεγάτος 25(5), Μυλιόρδος, Χορμόβας 2, Νακόπουλος 7, Φουντουλάκος 5(1), Στακιάς 15.