Header

banner_top

28/11 (KYΠ) ΙΩΝΕΣ - ΒΑΟΛ 81-75

Tην ήττα με σκορ 81-75 γνώρισε η ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ απόψε (28/11) το βράδι στο ασφυκτικά γεμάτο Κλειστό από τους ΙΩΝΕΣ. Η ήττα αυτή σήμανε τον αποκλεισμό της ομάδας μας από τη συνέχεια του Κυπέλλου Χίου καθώς ο σημερινός αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του. Ο αγώνας είχε 2 πρόσωπα για την ομάδα μας που μπήκε πολύ καλά στο ξεκίνημα και παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ για ένα ημίχρονο, κατάφερε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, διατηρώντας συνεχώς διψήφιες διαφορές που έφτασαν στο +17 στο ζενίθ τους. Έλεγχος των ριμπάουντ, γρήγορο μπάσκετ και αρκετά καλές επιθετικές επιλογές ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της ομάδας μας στο πρώτο μισό του αγώνα, με την αστοχία στις ελεύθερες βολές και κάποιες αμυντικές επιπολαιότητες να μην την αφήνουν να ξεφύγει περισσότερο. Οι ψυχωμένοι ΙΩΝΕΣ κατάφεραν να μη χάσουν την επαφή με το σκορ και με ένα τρίποντο πίσω από τη σέντρα του κορυφαίου σήμερα Πέτρου Μενδώνη πήγαν στα αποδυτήρια στο -10. Στην επανάληψη η εικόνα για την ομάδα μας άλλαξε. Κακές επιθετικές επιλογές και λάθη στον αμυντικό τομέα έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πιστέψουν πως μπορούν να έχουν τύχη στο παιχνίδι. Η διαφορά άρχισε να "ροκανίζεται" σταδιακά με αποκορύφωμα τα τελευταία λεπτά του αγώνα όταν το +17 μετατράπηκε σε -2. Αδικαιολόγητο άγχος και πολύ κακές επιλογές και στις 2 πλευρές του γηπέδου "πέταξαν στα σκουπίδια" την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου μέρους και έφεραν το επιμέρους 30-19 στο 4ο δεκάλεπτο που σφράγισε το τελικό 81-75. Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Μιχάλη Σουλίκα στο πόδι. Ο νεαρός γκαρντ της ομάδας μας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφία που έδειξε τραυματισμό κάτω από τον αστράγαλο η σοβαρότητα του οποίου θα επιβεβαιωθεί μετά τις αυριανές εξετάσεις. Περαστικά από όλους μας Μιχάλη. Παραγωγικότεροι από την ομάδα μας οι Μανώλης Χατζηλάμπρου (23(5)), Στέργιος Μυτιληνού (16) και Γιώργος Κατσούρης (13). Από τους ΙΩΝΕΣ πέρα του Πέτρου Μενδώνη (25(1)), ξεχώρισαν οι Γιάννης Σαμιώτης (16), Βασίλης Σταμέλος (12(2)) και Γιάννης Σκορδάλης (11(1)). Συγχαρητήρια στους νικητές για την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Εμείς κοιτάμε μπροστά καθώς το ερχόμενο Σάββατο (1/12) υποδεχόμαστε στο Βούρειο τους ΙΩΝΕΣ στο αναβληθέν παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, όπου μας δίνεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Διαιτητές: Βαλάντης Κοντίλης - Παναγιώτης Μπαμπανιώτης.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 33-43, 51-56, 81-75.

ΙΩΝΕΣ (Λαγός - Συριάνης) Σαμιώτης 16, Λαμπρινούδης 7(1), Σταμέλος 12(2), Κώσταλος, Γρίγος 2, Γραικός 2, Κέλογλου, Μουζακίτης 6, Σκορδάλης 11(1), Μενδώνης 11(1), Δρόσος.

ΒΑΟΛ (Βούλικας - Συμιακάκης) Ντεροχωνεσιάν 8(1), Μυτιληνού 16, Σουλίκας 4, Πατελίδας, Θεοδώρου 6, Χατζηλάμπρου 23(5), Κατσούρης 13, Τροβάς 2, Καλιμανάς 3(1).