Header

banner_top

09/01 (ΕΦ) ΝΗΡΕΑΣ - ΒΑΟΛ 60 - 58

Με την πικρή γεύση της ήττας έφυγε η εφηβική ομάδα του ΒΑΟΛ από τα Καρδάμυλα αφού σε ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπυ γνώρισε την ήττα με σκορ 60 - 58. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τον ΝΗΡΕΑ να κρατάει το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η ομάδα των Καρδαμύλων με 40΄ άμυνα ζώνης κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι της ενώ στην επίθεση έβρισκε λύσεις κυρίως με τους Κωστάλα (20π.) και Μιχαλιό (18π.) ενώ από την περιφέρεια σκόραραν 4 τρίποντα (από 2 ο καθένας) οι Κύλλης και Σαμπανλάρι. Ο ΒΑΟΛ ενώ είχε στιγμές που έδειχνε πως θα πνίξει τον αντίπαλό του με το πιεστικό man to man με παγίδες που οδήγησε σε σωρία κλεψιμάτων, στα κρίσημα σημεία έδειξε για άλλη μία φορά στοιχεία ανωριμότητας. Παιδαριώδεις λάθος πάσες, εξοργιστικά χαμένα λέι-απ και εύκολα σουτ σε συνδυασμό με κακές επιλογές στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στον ΝΗΡΕΑ να ελέγχει ουσιαστικά το ρυθμό του αγώνα. Οι παίκτες του Μανώλη Χατζηλάμπρου ψυχωμένοι και συγκεντρωμένοι στον αγώνα έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη. Από την άλλη οι αθλητές της ομάδας μας παρουσιάστηκαν στην πλειονότητά τους αγχωμένοι, επιπόλαιοι στις επιλογές τους και άστοχοι. Αργυρούδης (21π.) και Σουλίκας (17π. 1τρ.) προσπάθησαν (χωρίς να αποφύγουν και αυτοί τα λάθη) χωρίς αυτό να είναι αρκετό. Παρά την κακή μέρα στην οποία βρέθηκαν οι παίκτες του ΒΑΟΛ το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρεις. 3 λεπτά πριν τη λήξη ο ΒΑΟΛ ήταν μπροστά με 5 πόντους αλλά η 1 εύστοχη στις 6 βολές που εκτέλεσε, 2 αβίαστα λάθη που έδωσαν την κατοχή της μπάλας στον ΝΗΡΕΑ και ένα αντιαθλητικό στα 10΄΄ και ενώ ο αγώνας ήταν ισόπαλος οδήγησαν την ομάδα μας στην ήττα. Όσον αφορά την εξέλιξη του πρωταθλήματος μπορεί η ήττα να ήταν οδυνηρή αλλά δεν είναι καταδικαστική, καθώς όπως φάνηκε από τα έως τώρα παιχνίδια, πολύ δύσκολα ο ΝΗΡΕΑΣ θα κερδίσει ΙΩΝΕΣ και ΒΑΟΛ σε Κλειστό και Βούρειο αντίστοιχα, οπότε με νίκη της ομάδας μας επί των ΙΩΝΩΝ πάμε σε 3πλη ισοβαθμία, αλλά έχουμε καιρό για αυτά τα σενάρια... Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην ομάδα των Καρδαμύλων.

Χωρίς να επηρεάσουν το αποτέλεσμα οι διαιτητές Μ. Γιακούμας και Π. Συμιακάκης

Τα δεκάλεπτα: 17 - 14, 36 - 27,  46 - 45, 60 - 58

ΝΗΡΕΑΣ (Χατζηλάμπρου) Σαμπανλάρι 6 (2τρ.), Μακρινός 8, Κύλλης 6 (2τρ.), Ποδιάς - Καραμούζος 2, Μιχαλιός 18, Κωστάλας 20, Μυλωνάς, Μαυριάνος.

ΒΑΟΛ (Βούλικας) Στρίγγος Γ., Σεραφείμ Π., Στρίγγος Σ., Σουλίκας 17 (1), Μπίτσι 8, Γρηγοριάδης 6, Γκλώτσος, Κώτταρης, Ζάτσε, Αυγερινός 6, Αργυρούδης 21, Μπουμπάρης.